Westcott Eyelighter 3 recension: En solid bärbar böjd reflektor

Westcott släppte nyligen sin tredje version av det populära specialverktyget Eyelighter. Om du råkar vara en fungerande headshot eller porträttfotograf, finns det inget sätt att du inte har sett den, funderat på att köpa den eller ens haft den i din kundvagn någon gång.

Westcott Eyelighter 3 reflekterande panel. Foto: Westcott.

Även om jag har börjat älska en böjd reflektor, har jag alltid undvikit Westcott-versionen på grund av prisläget. När den första versionen släpptes, såldes den för $299, vilket verkade vara ett ganska högt pris att betala för vad som tycktes vara en gimmick då.

Under åren som följde har flera andra företag kommit ut med sina egna versioner av den böjda reflektorn till ett lägre pris och efter att ha provat ett par av dem bestämde jag mig för Glow Arclight-reflektorn från Adorama.

Glow ArcLight II böjd reflektor. Foto: Glow.

På den tiden var den $100 mindre än eyelightern och inkluderade ytterligare två tygfärger (vitt och guld/silver), så det verkade vara en bra affär. Med företag som Adorama och Neewer som säljer ganska rimliga faxar till ett lägre pris, hade Westcott ett seriöst arbete att göra för att försöka övertyga fotografer att välja sin modifierare framför konkurrenterna.

När jag såg att Westcott hade släppt version tre var jag såklart tvungen att klicka vidare och ta en titt-se. Det jag såg förvånade mig. När jag utvecklade den senaste versionen av Eyelighter verkar Westcott ha läst mina tankar och tagit itu med mina två huvudproblem med deras produkt, priset och portabiliteten. Nu är det fortfarande inte en billig modifierare, och det är fortfarande en stor, otymplig smärta i röven på en reflektor, men det finns några allvarliga förbättringar på båda fronterna.

Full information: Westcott försåg mig med Eyelighter 3 som användes för denna recension.

Ett bättre värde än tidigare

Det fulla detaljpriset för Eyelighter har sjunkit under åren från $299 till $199, mycket mer konkurrenskraftigt med andra kurviga reflektortillverkare. Redan då var det som alltid gav Glow kanten över Westcott för mig inkluderingen av de extra tygerna.

Du förstår, det mesta av mitt dagliga arbete skulle kunna beskrivas som huvudbilder av myrstandard för LinkedIn och e-postsignaturer. En brinnande het corona av ljus i den nedre irisen är inte precis den stil de flesta av mina kunder är sugna på, så jag tenderar att favorisera det vita tyget framför det silver som är standard i tidigare versioner av Eyelighter.

För att få vitt tyg på Eyelighter 2 måste du slänga ner $299 och sedan ytterligare $60. Det var därför Glow-versionen vann mig över. I en mycket trevlig omväxling inkluderar Westcott inte bara två extra tygalternativ för baspriset på $199 (vitt och silver/guld), utan de är mycket lättare att byta ut än de brukade vara. Istället för att ta isär hela dang-grejen lägger du bara det andra tyget över toppen och fäster det med de inbyggda kardborrbanden på kanterna.

Foto: Westcott

Med den nuvarande detaljhandeln nu på $199 och de extra tygerna som ingår, är Eyelighter 3 ett mycket bättre värde än det brukade vara. Fortfarande i toppen av prisklassen, dock med Glow Arclight II som för närvarande säljs för $149, och Neewer böjda reflektor som erbjuds för $99. Om det raka priset var det enda övervägande, kanske de flesta fortfarande väljer att spara några dollar och gå med ett annat märke. Men vänta, det finns en sak till.

Snabbare installation och nedbrytning

Jag ska vara riktigt ärlig här. Skillnaden mellan $100 och $200 för en böjd reflektor är inte så stor för mig. Westcott har generellt bra byggkvalitet på sina produkter, och jag har tyckt att deras service och support har varit mycket bra genom åren. Jag väljer med glädje att betala mer för något som är bättre byggt, som företaget kommer att stå bakom, framför att spara några dollar. Så även om de har lagt till ett bra värde i den nya versionen av Eyelighter, räcker inte det i sig för att få mig att klicka på “köp”-knappen.

Det största problemet med Eyelighter (eller någon stor, böjd reflektor som har uppfunnits hittills) är att det är en enorm PITA att sätta ihop och den tar upp massor av utrymme. Även om du har ett studioutrymme och kan lämna det inrett, kan du upptäcka, på grund av storleken och formen på det, att det är väldigt besvärligt att förvara.

Om du är som de flesta fotografer och arbetar mer på plats, kanske du bara kommer att frukta installationen och nedbrytningen av en böjd reflektor. Min erfarenhet är att det tar cirka 7-10 minuter att sätta upp och cirka 5-7 att bryta ner och förvara ordentligt. Det verkar inte vara en stor affär, men du kanske upptäcker att du väljer något som är lättare att transportera och sätta upp när du är på plats efter att du måste göra det några dussin gånger. Och vänta tills du skickar en av de små skruvarna som håller ihop den skitlande under pausrummets kyl på kontoret där du tar huvudbilder.

Hittills har jag valt att lämna min böjda reflektor uppställd i studion och sällan ta den på plats, även om jag älskar resultatet jag får med den. I version 3 har Westcott designat om ramen på Eyelighter, vilket gör den till en mycket snabbare installation och nedbrytning. Deras hemsida hävdar att det bara tar 2 minuter att installera, vilket jag kan bekräfta efter att ha gjort det själv ett par gånger.

Den smarta justeringen av designen inkluderar inte bara några små skruvar att tappa, utan stödstolparna förbinder mitten av ramen istället för varandra, vilket gör att du kan montera reflektorn i halvor. Det går mycket snabbare än att skjuta den gigantiska silverstrumpan av tyg över de halvpipa-stora stängerna, och du kan göra det utan att se ut som Chevy Chase snubblar och välter varje stol i rummet.

Porträtt tända med eyelighter 3

Här är några porträtt som jag tog under ett par sessioner med Eyelighter:

Det sista ordet

Den böjda reflektorn är ett specialistverktyg. Det vill säga, det är inte den bästa lösningen i alla situationer. Den gör dock en hel del tunga lyft i belysningsavdelningen, och de av oss som använder böjda reflektorer tenderar att svära vid resultatet. Med allt i beaktande måste jag säga att för första gången sedan dess konkurrenter kom ut på marknaden ser Eyelighter ut som ett utmärkt val.

Om du är en studiofotograf och planerar att lämna den inställd (och du behöver inte byta tyg ofta), kommer i stort sett vilken böjd reflektor som helst att göra jobbet åt dig. Om du är en headshot- eller porträttfotograf som älskar utseendet på en böjd reflektor men behöver något mer bärbart, kommer Eyelighter tre att markera alla rutorna åt dig.

Bra värde, bra byggkvalitet och design och mycket förbättrad portabilitet är vad du kan förvänta dig av Eyelighter 3.


PS Om du gillade denna recension, se till att göra det prenumerera på min YouTube-kanal för mer innehåll som det.


Om författaren: Gary Hughes är en professionell fotograf och utbildare baserad i Florida. Du kan hitta mer av hans arbete hans hemsida, Facebook, Instagram, Twitteroch Youtube.


Bildkrediter: Alla foton, om inget annat anges, av Gary Hughes.

.

Loading...