Washington State slående skönhet genom ögonen på 7 fotografer

Foto Cascadiaen grupp på sju fotografer fokuserade på att fånga slående landskap, har sammanställt kollektivets 200 bästa foton som visar staten Washingtons naturliga skönhet och sammanställt dem i en tryckt bok.

Erin Babnik, Sean Bagshaw, David Cobb, Adrian Klein, Kevin McNeal, Chip Phillips och Zach Schnepf är alla fotografer från Cascadia-regionen, även känd som Pacific Northwest. Varje fotograf har sin egen fotografiverksamhet, men kollektivet, nu på sitt 13:e år, samlas för att fortsätta sitt gemensamma intresse för att fotografera landskap och lära andra hur man gör det.

Foto Cascadia-teamet
Foto Cascadia-teamet

Idén med en sådan fotografigemenskap är inspirerad av Group f/64, organiserad i början av 1930-talet. Det kollektivet inkluderade amerikanska fototalanger som Ansel Adams, Edward Weston, Sonya Noskowiak och andra.

“Utöver våra bidrag till fotografiområdet är vi stolta över att ha hållit ihop som ett kollektiv under alla dessa år, längre än Group f/64 och längre än någon annan fotografigrupp som vi har sett bildas”, berättar Photo Cascadia PetaPixel. “Vårt motto “Lär, utforska, skapa” har väglett oss att hitta en gemensam grund i våra gruppprojekt, och våra mycket verkliga vänskaper har ytterligare genomsyrat teamet med en sällsynt och speciell synergi.”

Från kameran till en tryckt bok

Med tanke på kollektivets landskapsfotobidrag, förlag Timber Press kontaktade gruppen med en inbjudan att skapa en bok om Oregon. Det hade inte funnits en annan omfattande fotografisk bok på decennier, så gruppen var stolta över att producera “Oregon My Oregon: Land of Natural Wonders” fotobok 2020.

Som ett resultat av bokens framgång började kollektivet arbetet med ett projekt som diskuterades då som nästa steg i serien: Washington Evergreen. Tillsammans hade teamet redan en omfattande portfölj som täckte Washington-landskapet men hade fortfarande några luckor att fylla.

“Flera delar av staten var inte väl representerade i våra arkiv, och det stod klart för oss att vissa av våra äldre bilder kunde förbättras med nya besök i välbekanta områden”, förklarar kollektivet. “Efter att ha identifierat dessa luckor och gjort en önskelista delade vi upp regionerna för medlemmar att göra speciella besök för att maximera vår slutliga täckning av Washingtons många naturskatter.”

Fotograferna hade allt fokus på att fånga de bilder de behövde, medan förlaget skötte all kuratisering. Ett stort projekt som detta samlade hela teamet för en gemensam sak som, i det här fallet, var att ta på sig ryggsäckarna och täcka staten till fots eftersom mycket av landskapet ligger i backcountryn.

“Adrian Klein och Zack Schnepf slog läger i Enchantments-området i North Cascades och spikades med en snö- och isstorm under tidig säsong”, minns teamet. “Att återvända till sitt fordon nästa dag innebar en brant nedförsbacke över istäckta stenblock på väg ner från Aasgardpasset.”

Inte varje resa var en framgång. För Sean Bagshaw och Cobb var det ingen av bilderna från deras sju dagar långa ryggsäckstur. Det dämpade inte deras humör eftersom de fick ryggsäcka till sju platser på sju dagar och njöt av varandras sällskap medan de var i backcountryn.

“Adrian Klein lät en vattentaxi släppa av honom på Sucia Island och Marine Park på San Juan Islands med sina fem smörgåsar med jordnötssmör och gelé”, tillägger gruppen. “Han gick över 30 000 steg under dessa 24 timmar och hade en fältdag där han fotograferade denna natursköna plats, och några av dessa bilder finns i boken.”

Sammantaget innebar projektet mycket planering. Vissa länder var endast tillgängliga med hjälp av en indiansk guide. Andra gånger fick gruppen noga titta på väderprognosen och tidvattnet. Vissa delar av landet var också öppna endast vissa tider på året, som Juniper Dunes Wilderness.

Främja bevarandet av naturen

Efter att ha avslutat det omfattande projektet hoppas gruppen att fotoboken “kommer att fokusera den stora variationen av staten Washingtons magnifika utomhusmiljöer, och förhoppningsvis ingjuta i våra tittare en önskan att fördjupa sina relationer med staten och med hela Pacific Northwest-regionen i förlängningen .”

Boken är bara en kort inblick i vad staten erbjuder för besökare, resenärer och fotografer. Med det i åtanke uppmuntrar kollektivet läsarna att inspireras av boken för att själva utforska regionen.

“Ännu viktigare är att vi hoppas att läsarna tar till sig dessa underbara platsers tillfälliga natur och går med oss ​​i våra ansträngningar att bevara dem. Många av fotografierna i boken föreställer scener som inte längre existerar av olika anledningar”, tillägger gruppen.

“Med lite tur kommer vår bok att hjälpa läsarna att förstå hur lyckliga vi alla är som har en sådan rikedom av naturlig skönhet i regionen och vad som står på spel när vi fattar beslut som kan påverka naturen oåterkalleligt.”

Washington Evergreen: Land of Natural Wonders” finns att förbeställa. Mer av Photo Cascadias verk finns på kollektivets hemsida.


Bildkrediter: Foton av Photo Cascadia.

.

Loading...