Vinderne af 2022 Minimalist Photography Awards

Former for mumlen
Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards

Vinderne af det fjerde år Minimalistiske fotografipriser er blevet annonceret, og fortsætter med at støtte tanken om, at mindre nogle gange kan være mere.

Den almennyttige konkurrence, i første omgang oprettet af B&W Minimalist Magazine og nu på sit fjerde år, er designet til at “anerkende, belønne og eksponere talentfulde fotografer over hele verden og introducere dem til den professionelle fotografiindustri.” Konkurrencen har fortsat imponeret seerne med en fejring af alt “simpelt”, hvilket beviser, hvor vigtig komposition er for kunst.

2022-udgaven af ​​de minimalistiske fotografipriser er vokset med over 3.400 fotografier tilmeldt i 12 kategorier fra fotografer i 43 forskellige lande.

Den samlede vinder i år blev Daniel Dencescu fra Tyskland med sin serie tilmeldt Abstrakt kategori. Sammen med æren og anerkendelsen forbundet med konkurrencen, vil Dencesecu tage $2.000 hjem i præmiepenge og være i stand til at sælge serien som en NFT.

Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards
Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards
Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards

”Jeg vil beskrive stæres mumlen som en elegant dans. Der er bestemt noget hypnotiserende i, hvordan disse fugle bevæger sig – en stor, improviseret koreografi, hvor hver fugl er en del af noget, der er langt større end dem selv. De kolossale organiske former, der dannes, har en iboende skønhed, men her ser vi mange uventede tilfældigheder. Fotograferet alle mine mumlen-serier mod en flad, skyfri himmel, er de resulterende billeder ufortyndede. Sparsomt og smukt, der giver plads til mange fortolkninger. Dawn cream-farvepaletten til mine kalligrafiske fotografier er baseret på værker af den surrealistiske maler René Magritte og mesteren Irving Penn,” siger han.

Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards
Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards

“Jeg har brugt mere end 200 timer på marken på at jagte og fotografere stærene, alle scenerne er ægte. Udtrykket “murren” kommer af, at tusindvis af vinger, der flagrer på én gang, giver en mumlen-lignende lyd. At gruppere sammen giver sikkerhed i antal – rovdyr som vandrefalke har svært ved at sigte mod én fugl midt i en hypnotiserende flok på tusinder. Stærene samles også for at holde varmen om natten og for at udveksle information, såsom gode foderområder. Jeg søger altid, hvor deres liggested kunne være, det er her de udfører deres kørestunts, før de sover for natten. Der er ingen leder i en mumlen, flokken opfører sig som én enkelt enhed. For at forblive forenet gennem de forskellige flugtmønstre sporer og efterligner hver fugl syv naboers adfærd. Gruppen kan hurtigt tilpasse sig ved at fokusere på et fast antal fugle, blive tæt eller sparsom, splitte og ændre form. Stærmumlen forekommer mest i skumringen, når fuglene samles for natten. Med disse serier ønsker jeg at afsløre den skjulte skønhed ved almindelige ting vist fra et usædvanligt perspektiv af en elegant dans.”

Billeder af Daniel Dencescu | 2022 Minimalist Photography Awards

Nedenfor er vinderne af de resterende kategorier.


Gade

Efter en lang dag
Tamás Wachsler | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Tamás Wachsler
Titel: Efter en lang dag
Beskrivelse: “Besøgende af det ungarske parlament får efter en anstrengende gåtur et hvil på taget af besøgscentret”


Antenne

En flod i det sydlige Island
Daniel Franc | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Daniel Franc
Titel: En flod i det sydlige Island
Beskrivelse: “Denne meget lange sorte sandstrand (du skal gå et par kilometer fra den nærmeste vej for at komme dertil) er især fascinerende på dystre dage som denne. Tilføj floden og dæk den med en smule græs og mos i de sene efterårsfarver (som er september, på Island), og du får et virkelig æterisk landskab som ikke af denne verden.”


Arkitektur

Klynge One
Daniel Fisher | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Daniel Fisher
Titel: Klynge One
Beskrivelse: ”Dette er en underføring til en vejbro lavet af præfabrikerede betonsektioner. Jeg går under den for at arbejde, og omfanget af den, og hvor brutal den føles mod floden og naturreservatet omkring den, overrasker mig altid. Det ser især sc-fi ud i tågen (fra forskellige vinkler), da det forsvinder i det fjerne.”


Konceptuel

I tide
Allen Koppe | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Allen Koppe
Titel: i tide
Beskrivelse: “Jeg har altid været tiltrukket af minimalt ukompliceret billedsprog. Jeg kan godt lide enkelheden og den afbalancerede harmoni i minimalistisk fotografering, hvor elementer er arrangeret på en måde, der fjerner støj og rod i vores hverdagsverden og tillader de unikke motiver, former og former at blive afsløret i stille isolation.
Med denne serie af værker har jeg søgt at skabe en billedfabel, en myte, hvor billedsproget sidder mellem virkelighed og det forestillede.

Brugen af ​​collage og gensamling og lagdeling af fotografiske elementer er med til at forme fortællingen. Disse billeder er en kontemplation af isolation, en skildring af en surrealistisk, fremtidig verden, hvor majestætiske dyr tilsyneladende er gået tabt blandt resterne af den menneskelige juggernaut.

Værkernes kraft kan findes i deres repræsentation af naturens hellighed, naturens skønhed og dens sårbarhed over for den miljøpåvirkning, som mennesker har på planeten.”


Fin kunst

I nat drømte jeg, at jeg vidste, hvordan man svømmer
Natalie Christensen | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Natalie Christensen
Titel: I nat drømte jeg, at jeg vidste, hvordan man svømmer
Beskrivelse: ”Den første pulje, jeg husker, var den, jeg faldt i som et lille barn. Det var i et lejlighedskompleks, som mine unge forældre boede i. Jeg husker, at jeg faldt i, åbnede mine øjne og så farven på vandet og refleksionen af ​​sollys glitre i mit synsfelt. Min mor trak mig ud. Jeg var omkring fire år gammel. Til sidst blev jeg en god nok svømmer og tilbragte somrene i min barndom og ungdom i enhver pool, jeg kunne finde.

Mine forældre blev skilt, da jeg var otte år gammel, og jeg tilbragte hver anden weekend med min far. Dengang boede han i lejlighedskomplekser; hvoraf nogle havde pools. Min far lod min bror og mig lege i timevis. Og om vinteren tog han os med til hoteller, der havde indendørs pools. Disse ophold hjalp os med at undgå følelsen af ​​tab.

Min fars forretningsbestræbelser var tilbøjelige til pludselige ændringer. Når tiderne var gode, boede han i luksuriøse hjem; de bedste havde pools. Men da tidevandet ville vende, kom bevægelserne brat. Der var 11 boliger på 10 år. Og nogle gange gik bassinerne tørre.

Jeg fandt ud af, at tilstedeværelsen af ​​en pool var en distraktion fra, hvor forgængelige ting faktisk var. Nedenunder dukkede en forestående følelse af, at alt kunne gå tabt. Stabilt kunne hurtigt blive ustabilt, og pludselig var vi inde over hovedet. Alligevel var poolen altid forførende. Der var en trøst i stilheden i dens vand, omend en ro, der ikke var til at stole på.

Nu ser jeg på pools som vinduer til min fortid og indsigt i min nutid. Ud over deres overflader er dybderne af mine opdagelser tilsyneladende uendelige.”


Landskab

Simple Elegance 2
Tara Workman | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Tara Workman
Titel: Simpel elegance
Beskrivelse: ”Som de fleste af os er klitterne blevet formet af deres omgivelser, men vi har alle forskellige sider og stemninger, vi viser. Med denne kollektion har jeg valgt at fremhæve klitternes yndefulde kurver og deres blødere lune side. Hvert billede i sin abstrakthed har sin egen unikke historie at fortælle, og gennem deres subtile linjer og kurver udstråler de både enkelhed og elegance.”


Lang eksponering

Hytter...
Martin Annand | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Martin Annand
Titel: Hytter..
Beskrivelse: “et improviseret fotoshoot ved hytterne”


Nat

Nat-serien
Brian Kosoff | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Brian Kosoff
Titel: Nat-serien
Beskrivelse: “At holde mig selv beskæftiget på klare nætter. Filmoptagelser.”


Åben kategori

Små tilføjelser
Guido Klumpe | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Guido Klumpe
Titel: Små tilføjelser
Beskrivelse: “En række sidestillede positioner i vores bymiljø. Her handlede jeg om de små detaljer, der gør en verdslig scene til noget helt nyt.”


Fotomanipulation

Minder
Benjamin Briones Grandi | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Benjamin Briones Grandi
Titel: Minder
Beskrivelse: “Denne serie er en repræsentation af vores indre landskaber ved hjælp af sammensat fotografi. Værket er inspireret af to kilder: Den ene er “The Mansions”, skrevet af St. Teresa af Ávila. Den anden inspiration kommer fra de mekanismer, som den menneskelige hjerne bruger til at integrere minder, drømme og overvinde traumer. Billederne er et resultat af leg med perspektiv, tid, skala og farver. Det er en konstruktion lavet af stykker fra rigtige steder sat sammen ved hjælp af fantasi og drømme. En ret helbredende kombination.”


Portræt

Dansere i sort _ hvid
Fredrik Gille | 2022 Minimalist Photography Awards

Fotograf: Fredrik Gille
Titel: Dansere i sort/hvid
Beskrivelse: “Dansere i denne serie: William Dugan, So-Yeon Kim, Madeline Woo.”


For at se alle vinderbillederne for hver serie såvel som de yderligere færdigbehandlere, skal du sørge for at besøge det fulde billede Vindergalleri 2022 på Minimalist Photography Awards hjemmeside.


Billedkreditering: Alle billeder krediteret individuelt, brugt med tilladelse fra Minimalist Photography Awards.

.

Loading...