Urban Skys ‘Microballoons’ Tag billeder i høj opløsning fra stratosfæren

Urban Sky mikroballon

Colorado-baseret fjernbilleddannelsesfirma fra luften Urban Sky har annonceret, at det har påbegyndt kommercielle operationer for at levere fuldfarvebilleder fra sin “mikroballon”-platform, der fotograferer Jorden fra stratosfæren.

Virksomheden siger, at det har udviklet verdens første genanvendelige stratosfæriske ballon, der er i stand til at indsamle flere typer fjernmålingsdata fra mellem 16 og 22 kilometer (mellem omkring 6,8 og 13,6 miles) over Jorden. Urban Sky kalder dem “mikroballoner”, men det er blot virksomhedens branding for dets luftplatform. De pakker ned til størrelsen af ​​en varevogn og udvider til størrelsen af ​​en lille garage, når de er indsat.

Farvefotos, som dens platform kan fange, er designet til at give forskellige organisationer (som forsikringsselskaber eller miljøagenturer) klare og aktuelle syn på forholdene på jorden.

Urban Sky mikroballon

Virksomheden siger, at fordelen ved sin platform er, at den kan lanceres fra stort set hvor som helst i løbet af få minutter af en enkelt person. Efter opsendelsen kan ballonerne hurtigt samle tusindvis af kvadratkilometer af “ultra-høj opløsning” billeder pr. flyvning.

Urban Sky mikroballon

Selvom virksomhedens presseoplysninger ikke specificerer det kamerasystem, dets mikroballoner bruger, viser billeder, virksomheden har leveret, i nogle tilfælde højere end 50 megapixel. Billederne er ikke kun i høj opløsning, men de viser også enestående klarhed. Virksomheden siger også, at den er “sensoragnostisk”, og den har også udviklet en langbølget infrarød nyttelast, der er designet til at hjælpe med at opdage og overvåge naturbrande i næsten realtid ved hjælp af satellitkommunikationsforbindelser.

urban himmel luftfoto

urban himmel luftfoto

urban himmel luftfoto

Urban Sky siger også, at dets system er nul-emission og har betydelige fordele i forhold til traditionelle stratosfæriske ballonsystemer. Ifølge et interview med RandenUrban Sky kan implementere en mission med så lidt som 24 timers varsel, afhængigt af vejrforholdene.

De kan lanceres næsten året rundt fra ethvert sted, der kan nås med lastbil og kan køre i længere tid. Missioner varer mellem fire og syv timer, hvorefter ballonerne falder ned og kan genfindes og bruges igen.

urban himmel luftfoto

urban himmel luftfoto

urban himmel luftfoto

urban himmel luftfoto

Virksomheden er kommet ud af en periode med stille drift, hvor den brugte størstedelen af ​​sin tid på at skaffe penge og perfektionere systemet. Nu lancerer Urban Sky sin tjeneste i Colorado, Texas, New Mexico, Wyoming og Nebraska og har planer om at udvide på tværs af USA.

Prissætning for billeder starter ved $6 per kvadratkilometer, hvilket selskabet siger er væsentligt billigere end luft- og satellitbilleder. Hvad det faktisk koster at sætte ballonen op i himlen, blev dog ikke afsløret.


Billedkreditering: Urban Sky

.

Loading...