Shashingo är ett fotografivideospel som lär dig japanska

Shashingo: Lär dig japanska med fotografi är ett pedagogiskt videospel som lär ut japanska till engelsktalande spelare och som använder fotografi för att göra språkinlärning roligt.

Shashingo – som kommer från kombinationen av de japanska orden “shashin / 写真”, som betyder fotografi och suffixet “go / 語” som betyder språk – utvecklas av Autumn Pioneer, företagsnamnet för Ryan Pocock som är den enda utvecklaren för titel.

Komet görs för PC (via Ånga) med det uttryckliga syftet att lära ut japanska genom en spelslinga som involverar fotografering, en digital klippbok och flashkort. Spelet är helt japanskt röstspel så spelare kan höra hur språket talas.

Spelet placerar spelaren i en ljus, fiktiv japansk stad som är fylld med detaljer och föremål som spelaren kan fånga med sin kamera. Varje foto de tar kommer att översätta namnet på objektet till japanska och engelska för att hjälpa spelarna att lära sig via sin digitala omgivning.

En av de mest utmanande aspekterna av japanska för engelsktalande är karaktärerna. Det finns tre sammanlagda alfabet i japanska och Shashingso-spelet visar att det har en metod för att lära dem till spelare genom en interaktiv metod som knyter an till ett digitalt fotoalbum.

“Varje fotokort du tar kommer att vara unik för dig. Tanken bakom detta är att stärka relationen mellan ett ord och hur du ser det fysiska utseendet, säger Pocock. “I den verkliga världen kan du sedan se sådana föremål och göra kopplingar till de japanska orden du redan har lärt dig medan du spelar Shashingo.”

Fotoalbumet är där spelare kommer att hålla en samling av sina tagna fotoblixtkort.

“Om du kommer ihåg dem väl i återkallningsläge, kommer de att separeras i “mastered”-fliken och visas med en guldstjärna. Men om du kämpar för att komma ihåg ett ord i återkallningsläge, kommer de att markeras med ett lila utropstecken, så att du vet vilka ord du behöver träna mer på. Du kan också markera dina favoritord och bilder med ett sött litet hjärtklistermärke för att lägga till dem på din favoritsida.”

Spelet integrerar också mer traditionella lektioner som kan hjälpa spelare att tala och använda japanska ordförråd.

Pockock säger det Shashingo började som hans examensarbete 2021 när han avslutade sin kandidatexamen vid Cologne Game Lab i Tyskland. Han säger att efter att det första konceptet för spelet var färdigt, fick ett positivt svar från onlinespelgemenskapen Ryan att fortsätta utvecklingen av projektet och göra det till ett fullständigt spel.

Shashingo: Lär dig japanska med fotografi har för närvarande inget pris eller releasedatum, men intresserade spelare kan Önska titeln på Steamvilket i hög grad hjälper utvecklaren.

.

Loading...