Redigera RAW-filer var som helst och rensa enkelt upp dubbletter med Mylio Photos

Om du är något som jag och har hundratusentals filer som tar upp terabyte utrymme på flera RAID-arrayer och molntjänster, kan det vara en absolut huvudvärk att hitta specifika fotografier eller ta reda på var jag kan ha dubbletter.


Full information: Den här historien presenteras av Mylio.


Även om det inte finns någon brist på RAW-bearbetningsmotorer där ute för fotografer att välja mellan, kan det vara en absolut mardröm att hitta rätt system för att sortera, lagra, katalogisera, organisera och säkerhetskopiera alla filer som lagras på flera enheter. Tack och lov har Mylio gjort några imponerande förbättringar som tillgodoser denna nisch av fotografers behov.

Avslöjat i applikationens senaste uppdateringar tar företaget en transformativ ny lösning för att säkerhetskopiera och organisera foton och videor av annonsmaterial genom att skapa ett privat bildbibliotek som säkert ansluter alla dina enheter till ett personligt nätverk som erbjuder flera fördelar jämfört enbart beroende på moln- baserade fotoappar.

Med den senaste uppdateringen kan Mylio Photos ansluta till din dator (Apple eller Windows), telefon (iPhone eller Android), surfplatta, onlinekällor (Flickr, Facebook, Google Photos), externa hårddiskar och till och med NAS RAID-arrayer, för att skapa ett centraliserat fotobibliotek där användare kan ansluta sina datorer och mobila enheter också utan något “moln” som krävs.

Mylio-enhetsdetaljer

Eftersom systemet skapar ett “länkat” bibliotek behöver användarna aldrig välja vilka filer de tar med sig på sina mobila enheter och bärbara datorer när de är på väg. Kreativa kan enkelt komma åt alla bilder eller videor de har lagt till i Mylio med hjälp av ett personligt nätverk som säkert ansluter deras elektroniska enheter. Den del som är viktig att upprepa är att Mylio inte erbjuder eller utnyttjar några molnlagringstjänster alls, eftersom plattformen handlar om att organisera och redigera filer samtidigt som det ger möjlighet att ansluta till molnlagringsplattformar. Med dessa “länkade” källor katalogiseras alla dina bilder i ett enda bibliotek som är tillgängligt på alla enheter med Mylio Photos-appen.

Mylio Photos-appen för stationär och mobil gör det enkelt att hämta original- eller Smart Preview-filer efter behov. Den erbjuder en standardutvecklingsmodul som är bekväm och oförstörande för redigering på språng. Men en riktig bonus för Mylio Photos är sömlös integration för att redigera dina bilder i en uppsjö av externa applikationer. När du har valt en bild som du vill arbeta med, välj helt enkelt avsnittet “Öppna med” under menyn “FOTO” för att välja bland dina installerade bearbetningsapplikationer. Du kan också använda menyn Dela på dina mobila enheter för att ansluta till nästan vilken mobilapp som helst som är designad för fotoredigering, innehållsskapande eller sociala medier.

Mylio Photos vill inte ersätta ditt val av bearbetningsverktyg. Ja, användare kan göra vissa redigeringar i applikationen, men applikationens sanna styrka ligger i dess förmåga att arbeta över flera plattformar (Windows, MacOS, Android och iOS) och hjälper till att hålla ditt bildbibliotek organiserat. Mylio Photos låter användare söka, sortera, dela, redigera och exportera, men det jag tyckte var mest användbart var möjligheten att enkelt hitta och ta bort dubbletter av filer.

Efter mer än ett decennium av professionellt arbete har jag samlat på mig mer än 30 terabyte med videor och bilder lagrade på flera enheter och hårddiskar i mitt hemnätverk. Med tanke på mängden tid och antal hårddiskar var jag säker på att det fanns dubbletter av filer begravda i undermappar till mappar, men jag kunde aldrig enkelt hitta dem att rensa upp.

Tack och lov, efter att ha lagt till allt i Mylio, kunde jag hitta och sortera ut över 50 gigabyte dubbletter av RAW- och JPEG-filer med systemet som visar var varje version finns på varje enhet, samt vilken som var “originalet” och vilka som var kopior /duplicates. Systemet tillhandahöll ett gäng alternativ för att ta bort dubbletterna som att prioritera de äldre/originalfilerna framför kopior och frigöra massor av utrymme på mina hårddiskar. Dessutom, när du tar bort dubblettfilerna, låter Mylio Photos dig slå samman XMP-sidovagnsinformationen till den slutliga kopian.

Det är här Mylio lyser — Hantera en fotografs hela bibliotek över alla deras enheter och lever upp till produktens namnursprung genom att hålla “My Life Organized”. Hobbyister och proffs kan använda det här verktyget för att sortera hela sitt bildbibliotek (inklusive bilder på Facebook, Flickr och Google Photos) efter nyckelord, metadata, betyg, tid, geografisk plats och till och med ansiktsigenkänning. Alla som körs på den lokala enheten (utan behov av en internetanslutning) och kan användas av andra fotoappar.

Med tanke på hur systemet skapar en smart förhandsvisning och laddas otroligt snabbt, kan Mylio till och med användas för att plocka ut stora fotosessioner, vilket gör processen mycket smidigare än inifrån appar som Lightroom och Capture One. Var bara medveten, vissa RAW-filtyper (som vissa Hasselblad- och Fuji-kameror) kanske inte stöds fullt ut ännu, vilket kräver att dessa system tas med RAW+JPEG. Var noga med att kontrollera kameror och filtyper som stöds eftersom teamet ständigt lägger till stöd för ytterligare kameror.

Mylio foton är tillgänglig som ett årsabonnemang för $99,99 USD eller månadsvis för $9,99.


Full information: Den här historien presenteras av Mylio.

.

Loading...