Man bygger ‘Next-Level’-objektiv med Crazy 35 mm f/0.4 Equivalent Bokeh

En britisk mand har bygget sit eget objektiv med en superhurtig 35 mm f/0,4-ækvivalent bokeh, der er konstrueret omkring en gammel episkop-projektorlinse og et mekanisk system til styring af fokus.

Matt Perks, alias DIYPerks, er en tøser, der ikke køber noget, han ikke kan bygge. På sin YouTube-kanal har Perks bygget alt fra en DIY 4K-hjemmebiografprojektor til en DIY-mikrofon til at optage lyd i sit hjemmebyggede studie med hjemmebyggede videolys.

I dette tilfælde vendte Perks sin opmærksomhed mod en vintage episkoplinse høstet fra en gammel kunstprojektor. En episkopprojektor var meget populær i 1960’erne og 1970’erne og ville passe over et kunstværk eller enhver genstand, som en bruger ville have lyst til at projicere på en væg eller et lærred. De var populære i skoler på grund af deres lave omkostninger og lyse projicerede billede, som blev opnået ved at skinne lys inde i projektorhuset ned mod motivet. Lyset ville derefter reflektere fra et spejl og gennem biskopslinsen på væggen.

Som Perks indrømmer, er episkoper stort set blevet efterladt af teknologiens konstante march ind i det digitale område, hvilket han tydeligvis ser som en rigtig skam, fordi episkoplinsen tilbyder en bemærkelsesværdig bokeh takket være dens utroligt store billedfelt – i størrelsesordenen 500 mm. For at sætte det i perspektiv har standard-smartphone-kameraets billedsensor en billedcirkel på omkring otte millimeter eller 0,016 størrelsen.

For at nå målet om at bruge den episkopiske linse med sit kamera, skulle Perks skabe et enormt hus og en fokuseringsmekanisme fra bunden. Og selv da er den største hindring for at tage et billede, at der ikke er lavet en digital billedsensor, der er stor nok til at fange hele billedcirklen, som episkoplinsen kan tilbyde.

En mulighed ville være at fange billedet, mens det projiceres fra væggen, men det kommer med sit eget sæt billedkvalitetsproblemer fra forvrængning til støj. For ikke at nævne det ville forhindre enhver form for mobilbrug overhovedet.

Den anden mulighed ville være at projicere billedet på en uigennemsigtig overflade og derefter fange billedet fra det. Dette åbnede muligheden for at tage arrayet næsten overalt, hvis designet var bærbart nok.

Perks brugte en diffuser klemt mellem to stykker akryl og derefter bygget op omkring et pyramideformet aluminiumshus som en tilpasset lysskærm. To, faktisk: en til at holde episkopobjektivet, og en til hans Canon R5 spejlløse full-frame kamera. Han tilføjede derefter en Fresnel-linse imellem for at eliminere uønsket vignettering.

Med en origami foldet sort bælge for at blokere så meget tilstødende lys som muligt, og en 3D-printet joystick-fokuseringsmekanisme til at styre hele systemet, var Perks klar til at teste sit besværlige, men alligevel interessante array. Resultaterne kan bedst beskrives som at ligne et direkte sensorbillede snarere end at fange en refleksion fra en uigennemsigtig overflade.

Episkoplinsen producerer optisk et drømmeagtigt billede med en utrolig baggrundsadskillelse. Perks fandt ud af, at hans brugerdefinerede linsearray har en crop-faktor på 0,08 og en blænde på f/0,4, hvilket Perks hævder gør hans rig dobbelt så hurtig som en $200.000 Zeiss 50 mm f/0,7. Arrayet fungerer endda med en smartphone og skaber en optisk bokeh, der er langt mere naturlig, end den simulerede replikering, som nutidens håndsæt producerer gennem computerfotografering.

Perks sammenligner sin episkoprig med portrættilstanden i de fleste nye smartphones, som bruger computerfotografering til at påføre en kunstig sløring i baggrunden.

De samlede omkostninger for at bygge hans DIY “Perkiscope” episkoplinsearray er kun $200. Perks har lovet et downloadlink til alle planerne om at bygge din egen episkop-kamerarig, men på tidspunktet for offentliggørelsen var det endnu ikke dukket op i videobeskrivelsen. Selv bevæbnet med disse instruktioner kan objektivet i sig selv være det sværeste at hente til projektet på grund af dets vintage karakter.


Billedkreditering: Alle billeder af Matt Perks

.

Loading...