LG DualUp Monitor Review: Den är riktigt, riktigt stor

LG DualUp-skärm

De LG DualUp är unik. Det är en massiv 28-tums skärm med dubbel höjd på 2 560 x 2 880 pixlar som motsvarar två 21,5-tumsskärmar staplade på varandra. Det är verkligen enormt och lever upp till löftet om “produktivitetskraft”.

DualUp tillkännagavs i slutet av 2021 och fångade omedelbart min uppmärksamhet på grund av hur ovanlig den är. Den har ett unikt rektangulärt bildförhållande på 16:18 som LG hävdar är helt nytt på monitormarknaden och jag kan inte argumentera mot det; det är verkligen första gången jag har sett något liknande. Efter att ha använt den i några veckor måste jag säga att jag är riktigt imponerad och för det mesta är det en enkel rekommendation för utropspriset på 700 USD.

Design och byggkvalitet

DualUp är byggd som nästan vilken bildskärm som helst av sitt slag nuförtiden. Den är lätt tack vare den mestadels plastkonstruktionen och levereras med en riktigt snygg monitorarm som inkluderar kabelhantering och ansluts till de flesta skrivbord via en klämma. Armen i sig är riktigt fin kvalitet och är en av de bästa delarna av hela paketet. Vanligtvis levereras bildskärmar med ett standardbordsstativ, men LG gick utöver det vanliga med denna helt i metall.

LG DualUp-skärm

Den kan arrangeras på en mängd olika sätt och tack vare offsetdesignen och det faktum att DualUp är så enorm ser jag aldrig riktigt armen när jag arbetar. Jag märkte att armen är lite av en fingeravtrycksmagnet, men eftersom den kommer att vara bakom displayen är det inget jag stör mig på.

LG DualUp-skärm

Baksidan av displayen erbjuder ett riktigt trevligt brett sortiment av I/O. Den har två HDMI-portar, en displayport, 3 USB-portar (en uppströms och två nedströms), samt en USB-C-port som kan användas för skärm eller 90 watts strömförsörjning.

LG DualUp-skärm

Displayens kontroller kan nås via en kontrollnippel som gömmer sig under displayen när du har den orienterad vertikalt eller på sidan om du väljer en liggande orientering — ja, den stöder antingen.

Som nämnt kan den konfigureras antingen i liggande eller stående orientering, men under min tid med den höll jag den uteslutande i stående orientering eftersom det var lättare att hantera sin gigantiska storlek och jag tycker också att det är lite konstigt att se singeln tjock ram på skärmen någon annanstans än på botten.

Visningskvalitet

DualUp kan konfigureras som en gigantisk skärm eller ställas in på en vertikal delad vy som gör att den fungerar som om den vore två separata skärmar, vilket kan vara trevligt om du inte tror att du behöver hela utrymmet för en enda uppgift. Jag använde inte den här funktionen så mycket själv eftersom jag ville enkelt bestämma hur mycket utrymme jag ville använda för givna uppgifter. Ibland skulle jag vilja ha en helskärmsvy av ett e-postmeddelande eller en berättelse jag arbetade med, ibland delade jag upp den i halvor eller till och med kvartal med chattfönster eller olika webbläsarvyer och liknande.

LG DualUp-skärm i bruk
LG

LG Nano IPS-skärmen når en maximal ljusstyrka på 300 nits, vilket är lägre än vad vi vill se för HDR-arbetsflöden. LG hävdar HDR-stöd, men vi hävdar att HDR kräver minst 400 nits ljusstyrka och jag hävdar att du faktiskt inte börjar se riktig HDR förrän du kommer upp till 600 nits.

Som sagt, jag tyckte inte att ljusstyrkan var något problem, jag tycker faktiskt att den verkar vara ganska ljus vid användning. Det har funnits några tillfällen där jag kommit på mig själv med att kisa lite när jag tittade på en mestadels vit sida som en e-postinkorg i Outlook.

När jag först såg DualUp var jag orolig för att pixeltätheten för storleken inte skulle räcka, men efter att ha använt den tycker jag att den är mycket. Det är inte 4K – bara QHD – men det finns mycket att arbeta med här.

LG hävdar 98% täckning av DCI-P3, och det kommer nära det i våra tester.

LG DualUp-skärm

Använder vår Calibrite Color Checker, fann vi att skärmen täcker 100 % av sRGB, 95,3 % av DCI P3 och 87,6 % av Adobe RGB. Det är respektabelt, men inte i den kaliber vi vill se för en äkta färgexakt skärm. Det var dock aldrig målet för LG, och jag tror att den här skärmen är bäst lämpad för den typ av skapare som inte letar efter perfekta färger. Vloggare, tillfälliga fotografer och kreatörer som gör innehåll exklusivt för webbvisning kommer att vara helt nöjda med prestandan.

LG DualUp-skärm
sRGB
LG DualUp-skärm
DCI-P3
LG DualUp-skärm
Adobe RGB

Även om jag är nöjd med färgnoggrannheten för det avsedda syftet, är jag mindre nöjd med panelens enhetlighet hos LG DualUp. Medan den högra sidan och mitten av skärmen i allmänhet ser bra ut, fanns det många problem på vänster sida. Det är verkligen inte en deal-breaker och panelens enhetlighet inkonsekvenser på en IPS-skärm som denna är inte ovanligt, men jag hoppades på bättre.

LG DualUp-skärm

Panelens enhetlighet är också ett slags skitsnack: dina resultat kan skilja sig från mina. Det betyder att du kan få en ren skärm, men du kan också få en som presterar sämre.

Användarupplevelse

Om det är något som DualUp gör bra så är det produktiviteten. Jag tror inte att du riktigt kan uppskatta hur stor den här skärmen är förrän du ser den personligen och den stora mängden arbetsyta den ger är långt utöver. Den är stor, men fotavtrycket den tar på ett skrivbord är inte alltför obscent, särskilt när du monterar den i stående riktning.

Det enda problemet jag har med det är att för att verkligen kunna använda hela displayen måste du vara redo att dra på nacken lite. Även när bildskärmens bas nästan rör vid skrivbordet måste jag fortfarande titta upp fysiskt för att se den översta fjärdedelen av DualUp:s betydande skärm. Det betyder att jag tenderar att lägga de mest pressande sakerna jag jobbar med halvvägs ner och under på skärmen och hålla de sekundära sakerna ovanför den.

LG DualUp-skärm

Det är lite lustigt att mitt klagomål om användbarhet kommer ner på att det nästan är för stort, men det är ett pris jag är villig att betala för så här mycket skärmutrymme. Det här problemet kan lösas genom att placera bildskärmen längre bort från min position, men skrivbordet jag testade den på är inte särskilt djupt så det var inte ett alternativ.

Den största, sämsta monitorn som finns

LG DualUp är riktigt, riktigt stor. Den är mycket större än jag förväntat mig och den ger en enorm mängd skärmfastigheter som verkligen gör att den lever upp till LG:s löfte om att den är ett produktivitetskraftpaket.

LG DualUp-skärm i bruk
LG

Jag tror att det generellt sett är tillräckligt ljust för de flesta även om det inte kommer att kunna visa HDR-innehåll och även om skärmens enhetlighet och färgnoggrannhet inte är tillräckligt bra för att den ska tillfredsställa en färgare, är den säkerligen tillräckligt bra för det mesta internetfokuserade innehållet skapare.

Jag tycker också att DualUp är enastående för allmänt kontorsarbete. Mängden utrymme du har att arbeta med gör det extremt enkelt att hantera flera uppgifter och bildskärmen är tillräckligt flexibel för att antingen vara en gigantisk skärm för detaljarbete eller två eller flera när du behöver ha mycket information visad på en gång.

Finns det alternativ?

LG DualUp är verkligen i en klass för sig. Det finns egentligen ingen annan skärm som gillar den, speciellt om du funderar på något som erbjuder den här typen av storlek, pixeltäthet och medföljande skärmarm för $700.

Du kan plocka upp två Asus ProArt PA278QV eller BenQ PD2700Q-skärmar och arrangera dem ovanpå varandra, men det kommer att kräva en specialiserad monitorarm som måste köpas separat och du kommer inte att ha möjlighet att få ett sömlöst 16:18 bildförhållande som du kan på DualUp.

Ska du köpa den?

Ja. De LG DualUp monitor kommer absolut att göra dig mer produktiv. Så länge du inte förväntar dig att göra HDR-videoarbete och du inte behöver perfekta färger, gör fördelarna med arbetsytan på DualUp för det begärda priset det svårt att slå.


Uppdatering: En tidigare version av denna recension angav felaktigt att bildskärmen var 31 tum när företaget anger 28 tum på sin förpackning.

.

Loading...