LG DualUp Monitor anmeldelse: Den er virkelig, virkelig stor

LG DualUp skærm

Det LG DualUp er unik. Det er en massiv 28-tommer dobbelthøjde 2.560 gange 2.880 pixels skærm, der svarer til to 21,5-tommer skærme stablet på hinanden. Det er virkelig enormt og lever op til løftet om “produktivitetskraftcenter”.

DualUp blev annonceret i slutningen af ​​2021 og fangede straks min opmærksomhed på grund af hvor usædvanligt det er. Den har et unikt rektangulært 16:18 billedformat, som LG hævder er helt nyt på skærmmarkedet, og det kan jeg ikke argumentere imod; det er bestemt første gang, jeg har set noget lignende. Efter at have brugt det i et par uger, må jeg sige, at jeg er virkelig imponeret, og for det meste er det en nem anbefaling til udbudsprisen på $700.

Design og byggekvalitet

DualUp er bygget som næsten enhver skærm af sin type i disse dage. Den er let takket være den for det meste plastikkonstruktion og leveres med en rigtig flot skærmarm, der inkluderer kabelstyring og forbindes til de fleste skriveborde via en klemme. Selve armen er i rigtig fin kvalitet og er en af ​​de bedste dele af hele pakken. Normalt leveres skærme med et standard bordpladestativ, men LG gik ud over det med denne helmetalarm.

LG DualUp skærm

Det kan arrangeres på mange forskellige måder, og takket være offset-designet og det faktum, at DualUp er så enorm, ser jeg aldrig rigtig selve armen, når jeg arbejder. Jeg lagde mærke til, at armen er lidt af en fingeraftryksmagnet, men da den skal være bag skærmen, er det ikke noget, jeg er generet af.

LG DualUp skærm

Bagsiden af ​​skærmen byder på et rigtig flot bredt sortiment af I/O. Den har to HDMI-porte, en skærmport, 3 USB-porte (en upstream og to downstream), samt en USB-C-port, der kan bruges til skærm eller 90 watt strømforsyning.

LG DualUp skærm

Displayets kontroller kan tilgås via en kontrolnippel, der gemmer sig under skærmen, når du har den orienteret lodret eller på siden, hvis du vælger en liggende orientering — ja, den understøtter enten.

Som nævnt kan den konfigureres enten i liggende eller stående retning, men i min tid med den, holdt jeg den udelukkende i stående retning, fordi den var nemmere at styre dens gigantiske størrelse, og jeg synes også, det er lidt underligt at se singlen. tyk kant på skærmen andre steder end på bunden.

Displaykvalitet

DualUp kan konfigureres som én gigantisk skærm eller indstilles til en lodret delt visning, der får den til at fungere, som om den var to separate skærme, hvilket kan være rart, hvis du ikke tror, ​​du skal bruge den fulde plads til en enkelt opgave. Jeg brugte ikke denne funktion meget selv, da jeg nemt ville bestemme, hvor meget plads jeg ville bruge til givne opgaver. Nogle gange ville jeg have en fuldskærmsvisning af en e-mail eller historie, jeg arbejdede på, nogle gange ville jeg dele den op i halvdele eller endda kvartaler med chatvinduer eller forskellige browservisninger og lignende.

LG DualUp-skærm i brug
LG

LG Nano IPS-skærmen når en maksimal lysstyrke på 300 nits, hvilket er under det, vi ønsker at se for HDR-arbejdsgange. LG hævder HDR-understøttelse, men vi hævder, at HDR kræver mindst 400 nits lysstyrke, og jeg hævder, at du faktisk ikke begynder at se ægte HDR, før du kommer op på 600 nits.

Når det er sagt, syntes jeg ikke, at lysstyrken var et problem, jeg synes faktisk, den ser ud til at være ret lys i brug. Der har været nogle tilfælde, hvor jeg fandt mig selv i at skele lidt, når jeg kiggede på en for det meste hvid side som en Outlook-e-mail-indbakke.

Da jeg første gang så DualUp, var jeg bekymret for, at pixeltætheden for størrelsen ikke ville være nok, men efter at have brugt den synes jeg, at den er rigelig. Det er ikke 4K – kun QHD – men der er masser at arbejde med her.

LG hævder 98% dækning af DCI-P3, og det kommer den tæt på i vores test.

LG DualUp skærm

Ved at bruge vores Calibrite Color Checker, fandt vi, at skærmen dækkede 100 % af sRGB, 95,3 % af DCI P3 og 87,6 % af Adobe RGB. Det er respektabelt, men ikke i den kaliber, vi ønsker at se for en ægte farvenøjagtig skærm. Det var dog aldrig målet for LG, og jeg tror, ​​at denne skærm er bedst egnet til den type skaber, der ikke leder efter perfekte farver. Vloggere, afslappede fotografer og skabere, der laver indhold udelukkende til webvisning, vil være helt tilfredse med præstationen.

LG DualUp skærm
sRGB
LG DualUp skærm
DCI-P3
LG DualUp skærm
Adobe RGB

Selvom jeg er tilfreds med farvenøjagtigheden til det tilsigtede formål, er jeg mindre tilfreds med panelenheden i LG DualUp. Mens højre side og midten af ​​skærmen generelt ser godt ud, var der mange problemer på venstre side. Det er bestemt ikke en deal-breaker, og panelensartethed uoverensstemmelser på en IPS-skærm som denne er ikke ualmindeligt, men jeg håbede på bedre.

LG DualUp skærm

Panelens ensartethed er også en slags crapshoot: dine resultater kan variere fra mine. Det betyder, at du måske får en perfekt skærm, men du kan også få en, der yder dårligere.

Brugererfaring

Hvis der er én ting, som DualUp gør godt, så er det produktiviteten. Jeg tror ikke, du virkelig kan forstå, hvor stor denne skærm er, før du ser den personligt, og den store mængde af arbejdsplads, den giver, er langt ud over det. Den er stor, men fodaftrykket, den tager på et skrivebord, er ikke for uanstændig, især når du monterer den i stående retning.

Det eneste problem, jeg har med det, er, at for virkelig at kunne bruge hele displayet, skal du være klar til at stramme nakken lidt. Selv når bunden af ​​skærmen næsten rører skrivebordet, er jeg stadig nødt til fysisk at slå op for at se den øverste fjerdedel af DualUp’ens betydelige skærmejendom. Det betyder, at jeg har en tendens til at lægge de mest presserende ting, jeg arbejder på, halvvejs nede og under på skærmen og holde de sekundære ting over den.

LG DualUp skærm

Det er lidt sjovt, at min klage over brugervenlighed kommer ned til, at den næsten er for stor, men det er en pris, jeg er villig til at betale for så meget skærmplads. Dette problem kan måske afhjælpes ved at placere skærmen længere væk fra min position, men skrivebordet, jeg testede den på, er ikke særlig dybt, så det var ikke en mulighed.

Den største, dårligste skærm

LG DualUp er virkelig, virkelig stor. Den er meget større, end jeg havde forventet, og den giver en enorm mængde skærmejendom, der virkelig gør, at den lever op til LGs løfte om, at den er et produktivitetskraftcenter.

LG DualUp-skærm i brug
LG

Jeg tror, ​​at den generelt er lys nok for de fleste mennesker, selvom den ikke vil være i stand til at vise HDR-indhold, og selvom skærmens ensartethed og farvenøjagtighed ikke er god nok til, at den kan tilfredsstille en farvelægger, er den bestemt god nok til det meste internet-fokuserede indhold skabere.

Jeg synes også, at DualUp er fremragende til almindeligt kontorarbejde. Mængden af ​​plads, du skal arbejde med, gør det ekstremt nemt at håndtere flere opgaver, og skærmen er fleksibel nok til enten at være én kæmpe skærm til detaljearbejde eller to eller flere, når du skal have en masse information vist på én gang.

Er der alternativer?

LG DualUp er virkelig i en klasse for sig. Der er ikke rigtig nogen anden skærm, der kan lide den, især hvis du overvejer noget, der tilbyder denne form for størrelse, pixeltæthed og inkluderet skærmarm for $700.

Du kunne hente to Asus ProArt PA278QV eller BenQ PD2700Q skærme og arrangere dem oven på hinanden, men det vil kræve en specialiseret skærmarm, der skal købes separat, og du vil ikke have mulighed for at få et problemfrit 16:18 billedformat, som du kan på DualUp.

Skal du købe det?

Ja. Det LG DualUp monitor vil absolut gøre dig mere produktiv. Så længe du ikke forventer at udføre HDR-videoarbejde, og du ikke har brug for perfekte farver, gør fordelene ved arbejdsområdet på DualUp til den udbudte pris det svært at slå.


Opdatering: En tidligere version af denne anmeldelse angav forkert, at skærmen var 31-tommer, når virksomheden angiver 28-tommer på sin emballage.

.

Loading...