Ikoniske billeder af bands og musikere genoptaget på deres originale placeringer

John Lennon og Yoko Ono, september 1980. Foto af Kishin Shinoyama

Fotograf Steve Birnbaum har genskabt musikhistorien ved at fotografere billeder af musikere og bands på det nøjagtige sted, hvor de oprindeligt blev fotograferet. Projektet startede i 2010, og siden da har han dækket 500 til 600 lokationer med optagelser fra 100 til 150 dage på et år.

Birnbaum starter med et eksisterende foto af musikere. Dernæst sporer han det nøjagtige sted, hvor det blev optaget, placerer billedet i hånden, så stedet på billedet og baggrunden er på linje for at lave en sømløs komposition, og tager derefter et andet billede.

“Jeg startede projektet tilbage i 2010, hvor jeg arbejdede ud fra familiebilleder med det samme koncept for at matche dem med de steder, de blev taget,” fortæller Birnbaum PetaPixel. “Jeg blev inspireret af en fotograf, der fotoblandede krigsfotografering med de faktiske steder i dag [that he found in a British tabloid].”

Led Zeppelin-cover til deres Physical Graffiti-album. Designet af Peter Corriston. Foto af Elliot Erwitt

Birnbaum forsøger at undgå at gå online og se, hvor stedet er, da det ville tage det sjove ud af det. Han kan godt lide at udfordre sig selv til at gennemsøge interviews, undersøge fotograferne, musikernes tidslinje i visse perioder og andre metoder. Men til tider vil han også kamme Google Maps gennem gade til gade, lede efter placeringen og prøve at matche den.

Steve Birnbaum fotograferer nær Central Park, New York City

Nogle gange er der en række fotografier af den samme musiker på samme sted, men typisk er hver lokation unik for fotografiet.

“Jeg finder personligt inspiration fra at være på det samme sted, som de engang stod,” siger Birnbaum.

Birnbaums yndlingsbilleder er fra kunstnere, der har inspireret ham mest: Kurt Cobain og Nirvana.

Oprettelse af det sammensatte billede fuldstændigt i kamera

“Det meste af tiden printer jeg selv billedet ud [at Staples] fra online-kilder,” forklarer Birnbaum. “Jeg printer dem altid ud, inden jeg tager til stedet. Nogle gange vil jeg bruge et egentligt albumcover, som Simon og Garfunkels Greatest Hits, i stedet for at udskrive et fotografi.

“De varierer i størrelse, alt fra 5×7 til 8×10, og jeg leder altid efter billedet i højeste kvalitet, før jeg printer dem. Hvis det eneste tilgængelige billede er lav-opløsning eller har et vandmærke henover det, der hindrer fotografiet, vil jeg ikke bruge det.”

Steve Birnbaum fotograferer i NYC

Birnbaum udskriver fotoet på kraftigt karton, der ikke er for tykt. Han kan lide at have fleksibiliteten til at bøje og placere fotografiet en smule, hvis det er nødvendigt for at matche det bedre med placeringen. Dette er især vigtigt, hvis webstedet har ændret sig en del og har nye vartegn og genstande, som han muligvis skal arbejde rundt.

»Der er mange ting, der spiller ind [whether he holds the photo from the sides or the bottom center],” siger Birnbaum, mens han forklarer sin positioneringsteknik. “Prøver hovedsageligt at få det bedste greb til at holde billedet stabilt, mens du stiller kameraet op og prøver ikke at blive ramt af en bil.

Bruce Springsteen 1978 i Haddonfield NJ. Foto af Frank Stefanko
Elvis Presley med fans udenfor CBS TV Studio 50 scenedør den 17. marts 1956. Foto af Alfred Wertheimer

“Jeg tror, ​​mine billeder er mest effektive, når du ser mig holde de originale billeder på de steder, hvor de er taget, så du ser på den tomme ramme af, hvordan placeringen ser ud nu.

“Jeg er begyndt at gøre det for nylig, og det har virkelig en effekt på folk. Især billederne af mennesker, der ikke længere er blandt os. Der er noget smukt uhyggeligt over det. Den nøjagtige følelse, jeg håber, støder på, når jeg ser på mine billeder.”

Kurt Cobain i sit hjem i Los Angeles i 1992. Foto af Guzman

Selvom det endelige billede er en sammensætning af et billede i et billede, skal alt skabes i kameraet og ikke i posten. Der er ingen digital flytning af billedet senere for at få det bedre at justere.

Birnbaum kan lave små justeringer af billeder inde på Instagram, men det er det – Photoshop eller et hvilket som helst andet redigeringsprogram er et stort nej-nej til ham.

De fleste optagelser er lavet om søndagen, da der er få parkerede biler, som Birnbaum skal kæmpe med i kompositionen.

The Ramones, 1977 for coveret til deres album Rocket to Russia. Foto af Danny Fields.
Ramones på Sunset Marquis Hotel i 1977. Foto af Danny Fields.
David Bowie, 10. januar 1997 uden for Tea and Sympathy NYC. Dette billede blev taget efter hans 50-års fødselsdagskoncert på MSG. Foto af Kevin Cummins.
Avril Lavigne for coveret til hendes album fra 2002, Let Go. NYC. Foto af John Arsenault

Selvom det originale billede er taget om natten, foretrækker Birnbaum at skyde det om dagen.

“Det giver bedre klarhed af det originale fotografi,” siger Birnbaum. “Og der er en fin sidestilling for seeren for at se, hvordan placeringen ser ud nu i forhold til, hvordan den så ud, da billedet oprindeligt blev taget, og dagtimerne er den bedste måde at gøre det på, synes jeg.”

Prince for coveret af hans album Purple Rain, 1984. Taget på baggrund af Warner Bros Studios. Foto af Rob Slenzak

Birnbaum foretrækker også B&W frem for farve.

“B&W-billeder fungerer godt til det, jeg laver,” forklarer han. “Det giver en mere historisk følelse til de billeder, der ofte er blevet optaget for årtier siden. Som en personlig præference kan jeg alligevel godt lide sort-hvide billeder.”

John Lennon og Yoko Ono, 1973 i NYC. Foto af Bob Gruen

Kontakt med fotografer og musikere

Birnbaum tagger den originale fotograf, når han poster billedet på sin konto @båndvaskeren. Dette har resulteret i mange mindeværdige forhold til fotografer. Han kontakter dem dog aldrig på forhånd for at spørge, hvor billederne er taget.

Foo Fighters i 1997. Los Angeles CA. foto af Dan Winters
Notorious BIG, sommer 94 Brooklyn NY. Foto af David McIntyre
Will Smith, stadig fra åbningsteksterne til Fresh Prince of Bel Air

“Justin [Bieber] sagde, at han virkelig kunne lide det, jeg lavede, og at blive ved med det, og glædede sig til at se flere indlæg,” nævner Birnbaum stolt.

Christopher Stein, medstifter, guitarist i new wave-bandet Blondie og en dygtig fotograf, har været “supervenlig” omkring det, Birnbaum laver.

Bob Dylan for coverbilledet af hans album Highway 61 Revisited fra 1965. Foto af Daniel Kramer
The Doors, 1969 i Los Angeles, CA. Foto af Henry Diltz.

Henry Diltz er en musikfotograf, der har skød mere end 250 albumcovers og tusindvis af reklamebilleder i 60’erne og 70’erne, inklusive det ikoniske Morrison Hotel-cover for Dørene.

“Det har været fantastisk at have en forbindelse med ham [Diltz] gennem sociale medier og billederne af hans, jeg har brugt,” siger Birnbaum. “Han har været så elskværdig at promovere de billeder, jeg har taget, og det, jeg laver, og dele dem på sin side.

Nirvana’s In Utero liner Artwork. Foto taget i 1992 af Kurt Cobain.
Ice Cube, film fra 1991 eller på sæt-billede fra Boyz N The Hood-filmen. Instrueret af John Singleton
Jay Z, stadig for sin musikvideo til 99 Problems. Instrueret af Mark Romanek

“Det er rart, når fotografer, jeg ser op til at reagere positivt som Henry.”

Andre fotografer Birnbaum har knyttet til sig er Chris Floyd, Justin Borucki, Sam Erickson, Guido Harari, Tom Sheehan, Dan Winters, og Danny Clinch.

Birnbaum har aldrig modtaget en klage fra nogen af ​​de fotografer, han har været med i sit projekt, og mange har opfordret ham til at fortsætte med det.

The Grateful Dead, 5. maj 1968 ved bandshell i Central Park. Foto af Joe Sia
Michael Jackson ved Griffith Observatory i 1979. Foto af Michael Salisbury
Madonna, 1983 NYC. Foto af Richard Corman

Pro kamera versus smartphone

“Jeg begyndte at bruge en Canon 5D Mark IV, men fandt det for besværligt at holde billedet i hånden og [large and heavy] kamera i den anden,” siger musikfotografen. “Så jeg skiftede til en iPhone 11 med en Manfrotto 18 mm linsefastgørelse og har brugt det fremover.

“At bruge iPhone hjælper mig også med at aflæse billedet hurtigere og gøre det mere ‘øjeblikkeligt’ og tilgængeligt for den sociale platform. Ja, jeg uploader direkte fra min iPhone til Instagram, men jeg poster ikke altid det billede, jeg tog med det samme, når jeg stadig er på stedet.

“Når jeg går ud for at skyde, har jeg en tendens til at tage en masse billeder i løbet af en dag [never a quick grab shot], og jeg skriver et par gange om ugen… Jeg vil ikke bombardere folk med for mange indlæg hver uge. Også, hvis jeg ved, at et jubilæum, fødsel, død, albumudgivelse eller en historisk begivenhed relateret til fotografiet er på vej, beholder jeg posten indtil da.”

Woody Guthrie, 1943 på McSorley’s Old Ale House for LIFE Magazine. Foto af Eric Schaal
Sheryl Crow, 1997. Still fra hendes musikvideo til “A Change Will Do You Good”. Instrueret af Lance Accord og Sheryl Crow
Miles Davis 1969 i NYC. Foto af Glen Craig

Mange mennesker har spurgt om en potentiel bog, og det er noget Birnbaum ville elske at gøre i fremtiden, men han er ikke sikker på, om eller hvornår det vil ske, og hvad processen vil være på nuværende tidspunkt.

Birnbaum er en professionel filmskaber (dokumentarer, reklamer og musikvideoer), der opererer uden for Philadelphia og New York City. Han har også fotograferet stillbilleder, især Harley Davidsons sociale og trykte kampagne for deres elcykel og Hellmanns Real Mayonnaise.

Tupac, 1994 i Los Angeles. Foto af Mike Miller
Jim Morrison og hans hund Stone, 1968, uden for Ennis House beliggende på 2607 Glendover Ave Los Angeles. Foto af Paul Ferrara
Bob Dylan og Suze Rotolo, februar 1963 på Jones Street og West 4th NYC. Foto af Don Hunstein
Radiohead, 1996 i NYC. Foto af Roy Tee

“En del af min passion for dette projekt er at dele en bred vifte af musik med folk, noget de måske ikke kender, før de ser mit indlæg,” siger Birnbaum. “Jeg håber også at kunne dele min brede vifte af musiksmag.

“Den anden vigtige ting for mig er at fremhæve disse fantastiske fotografer, som har inspireret mig i min karriere. Forhåbentlig vil det åbne deres arbejde for et nyt publikum og vil hjælpe med at cementere deres fantastiske fotografier som vigtige for musik og kulturhistorie.”

“Reaktionen har været rigtig positiv. Det er en måde at forblive kreativ på, mens jeg arbejder på større projekter i min karriere, der tager længere tid, og jeg har en liste over steder, jeg gerne vil rejse til uden for NYC og LA [Washington DC recently, with hope for Japan and England in the future] hvor de fleste af mine billeder er taget. Så jeg planlægger at fortsætte med det, så længe alle dem stemmer overens.”


Om forfatteren: Phil Mistry er fotograf og lærer baseret i Atlanta, GA. Han startede en af ​​de første digitalkameraklasser i New York City kl Det internationale center for fotografi i 90’erne. Han var instruktør og underviser for Sony/Popular Photography magazine’s Digital Days Workshops. Du kan nå ham her.


Billedkreditering: Alle billeder af Steve Birnbaum

.

Loading...