Hur en fotoredigerare gjorde 100 000 dollar i Photoshopping Dog Pics

Redigerade hundbilder

Fotoredaktören Mandy Helwege har tjänat 100 000 dollar hittills i år med att fotografera bilder på hundar bredvid sina yngre jag.

Helwege startade sin nischverksamhet 2018 när hon fortfarande arbetade med försäljning. Men efter att ha postat en viral TikTok-video mot slutet av 2021 tog hon det som ett tecken på att fortsätta sitt passionsprojekt på heltid.

Efter att ha tjänat 4 000 dollar förra året har Helwege laddat sin sällskapsdjursaffär med turbo, Ser dubbla redigeringarsom bara öppnar upp tillgänglighet en gång i månaden och erbjuder 160 till 185 nya slots till kunder som konsekvent säljer slut på 90 sekunder.

hund med yngre jag

hund med yngre jag

Helwege berättar PetaPixel att trots den bedårande produktionen är verket inte för svaga hjärtan.

“Den genomsnittliga redigeringen tar mig cirka två och en halv timme från början till slut, men det kan variera avsevärt beroende på fotokvalitet och ljuslikheter. Vissa redigeringar kan ta uppemot fyra till fem timmar om kvaliteten är dålig och ljussättningen på båda bilderna är den motsatta. Tänk tillbaka belyst vuxenbild i kombination med ett 12-årigt blixtfoto från engångskamera”, säger hon.

35-åringen berättar att hon delar sin arbetstid 30/70 mellan Photoshop och Lightroom.

“Alla imponerande, grundläggande ljus-/färg-/kurvjusteringar och borttagning av artefakter (behövs ofta) görs i Photoshop. Medan all blandning görs med individuella maskeringslager i Lightroom”, förklarar Helwege.

“Jag kan klippa ut ett foto i Photoshop på 20-30 minuter men spenderar två eller fler timmar på det i Lightroom med allt från 120 till 300 individuella lager. Det grundläggande Photoshop-arbetet är den enkla delen för mig, det är “blandningen” som görs i Lightroom som ger dessa bitar liv.”

hund med yngre jag

hund med yngre jag

Fullbokat

Det överväldigande intresset för hennes verksamhet har drivit upp Helweges timmar till ungefär 80 timmar per vecka, vilket fått henne att anställa en anställd. CNBC gör det rapporterar att hon betalar $55 per månad för att vara värd för en webbplats och köra Photoshop och Lightroom, och varje del börjar på $125.

“Jag tror att jag inte bara är ganska bra på det jag gör (perfektion kommer aldrig att uppnås här) utan jag har en enorm mängd kärlek och passion för djur. Jag tror att hjärtat och energin jag lägger ner i varje verk, hur personlig upplevelsen av att arbeta med mig är och hur kraftfulla dessa bitar är för djurägare är det som har skilt mig från andra digitala artister, säger hon. PetaPixel.

“Även när dragkraften inte var där, slutade jag aldrig skapa eller lägga ut mitt arbete där ute. När bara 20 personer såg mitt arbete och det inte ens var så bra än, fortsatte jag att skapa eftersom jag älskade att sätta ihop dessa och utmanas av varje del.

“Det har varit otroligt att hitta framgång på det sätt jag har gjort, men varför jag gör dem är inte annorlunda för mig nu än när jag började. Jag älskar djur, fotografi och konst. Att se dubbla redigeringar är den mest perfekta kombinationen av alla tre.”

hund med yngre jag

hund med yngre jag

Helwege letar efter duktiga frilansare och uppmanar alla som har rätt kompetens att nå ut till henne med exempel.

Mer av hennes arbete kan ses på Seeing Double Edits’ hemsida, Instagramoch Tick ​​tack.


Bildkrediter: Alla bilder med tillstånd av Seeing Double Edits

.

Loading...