Historiske billeder af, hvornår tog med vilje blev kørt ind i hinanden

Historiske billeder af, hvornår tog med vilje blev kørt ind i hinanden

Et sjældent sæt historiske fotografier viser blodbadet fra et togulykke, der blev udført med vilje for underholdningens skyld i slutningen af ​​det 19. århundrede.

Et bemærkelsesværdigt billede fra 1896 taget i Buckeye Park i Ohio viser en stor skare mennesker iført bowlerhatte klatrende på vraget af et enormt nedslag, med navnet “AL Streeter” skrevet på siden af ​​lokomotivet.

Historiske billeder af, hvornår tog med vilje blev kørt ind i hinanden03
Buckeye Park, Ohio, 1896.
Historiske billeder af, hvornår tog med vilje blev kørt ind i hinanden03
Buckeye Park, Ohio, 1896.

AL Streeter var en udstyrssælger fra Ohio, som udsatte et af de allerførste togulykker. På det tidspunkt var offentligheden fascineret af togulykker på det relativt nye jernbanesystem, og da han fornemmede en mulighed, lagde Streeter formlen for denne vanvittige attraktion.

Arrangørerne ville finde et passende sted, derefter lægge et kilometer langt spor, finde to lokomotiver, der ikke længere var egnede til formålet, og en modig gruppe ingeniører ville starte dem i hver ende af linjen. Togene ville nå fuld gas og derefter styrte med hovedet først ind i hinanden med hastigheder, der nærmede sig 50 mph.

Skuespillet blev slynget op af det betalende publikum, og arrangementet blev ofte brugt til hovedbegivenheden på en messe. Ikke overraskende gik det grueligt galt ved et af showsne.

Katastrofe i Texas

Senere samme år i 1896 havde en mand ved navn William Crush lyst til at sætte sit helt eget iscenesatte togvrag på og lavede et ulykkessted, som han kaldte Crush, som var en midlertidig destination for begivenheden. Det flygtige sted havde sit eget togdepot, telegrafkontor, og der blev opført en tribune.

Historiske billeder af, hvornår tog med vilje blev kørt ind i hinanden03
De to tog “ryster hænder”, før de brager ind i hinanden, Crush, Texas, 1896.
Iscenesat togstyrt
William Crush

Som et resultat deltog anslået 40.000 mennesker i begivenheden og blev behandlet med limonadestande, karnevalsspil, medicinshows, cigarsælgere og andre sideshows. Crush og hans team byggede en separat fire-mile-bane adskilt fra hovedlinjen til hovedforestillingen.

Crush, der arbejdede for Missouri-Kansas-Texas jernbanen, havde et lager af 30-tons dampmaskiner, der ikke længere var nødvendige efter at være blevet erstattet med 60-tons motorer. Hans ingeniører havde forsikret ham om, at kedlerne på dampmaskinerne var designet til at modstå brud og sandsynligvis ikke ville eksplodere.

Historiske billeder af, hvornår tog med vilje blev kørt ind i hinanden07
De to tog støder sammen. Fotograf Joe Deane, som tog billedet, blev blændet på det ene øje af en flyvende bolt umiddelbart efter, at dette billede blev taget.
Iscenesat togstyrt
Kedlerne ombord på togene eksploderer ved sammenstød.

Offentligheden var begrænset til at se på 180 meters afstand, mens pressen fik lov til at være inden for halvdelen af ​​det. Ved 17-tiden startede de to tog fra hver ende af sporet, og da de nærmede sig hastigheder på 45 mph, stødte de frontalt sammen.

“Et styrt, en lyd af tømmer, der er revet og revet, og så en byge af splinter,” beskriver en nyhedsreportage fra Dallas Morning News den næste dag.

“Der var bare et hurtigt tilfælde af stilhed, og så eksploderede begge kedler, som om de var styret af en enkelt impuls, samtidigt, og luften var fyldt med flyvende missiler af jern og stål, der varierede i størrelse fra et frimærke til halvdelen af ​​et drivende hjul.”

Iscenesat togstyrt
Eftervirkningerne af styrtet i Texas.
Iscenesat togstyrt
Eftervirkningerne af styrtet i Texas.

Panik opstod, da affald regnede ned fra eksplosionen. To mennesker blev dræbt og seks andre blev alvorligt såret, fotograf Joe Deane blev blændet i det ene øje af en flyvende bolt.

“Alt, der var tilbage af de to motorer og tolv vogne, var en rygende masse af brækket metal og brændende træ, bortset fra en vogn bag på hvert tog, som var blevet efterladt urørt. Der var intet ved bilerne store nok til at redde undtagen træstykker, som ivrigt blev grebet og båret hjem som souvenirs,” skrev Dallas Morning News.

Iscenesat togstyrt
Efterdønningerne af et rigtigt togulykke, der skete nær Nashville, Tennessee i 1918.

Showet må fortsætte

På trods af den forfærdelige katastrofe i Texas, fortsatte iscenesatte togulykker med en begivenhedspromotor ved navn Joe Connolly, som fik kaldenavnet “Head-On Joe”, og med succes udførte over 100 bevidste togulykker fra 1900 til 1932.

Efterhånden som den store depression begyndte at tage fat i løbet af 1930’erne, aftog iscenesatte togulykker, da ideen om sådanne hensynsløse ødelæggelser blev mindre tiltalende.

.

Loading...