Google Maps har nu uppslukande 3D-vyer av kända landmärken

Google har utvecklat en 3D Immersive View-funktion för Google Maps som ger en fågelperspektiv över anmärkningsvärda landmärken. Den nya funktionen rullas ut till mobilanvändare, på både Android- och iOS-plattformar, och inkluderar 3D-bilder av nästan 100 kända landmärken runt om i världen.

3D Immersive View fungerar med Googles artificiella intelligensalgoritmer som tar miljarder av Googles Street View- och satellitbilder och kombinerar dem för att skapa en realistisk 3D-bild. Hittills har Google lagt till 3D-bilder för landmärken inklusive Alcatraz Island i San Francisco, Big Ben i London och Empire State Building i New York.

För att hitta flygvyerna, leta efter ett populärt landmärke i Google Maps och besök fotosektionen. Om Google har lagt till en uppslukande 3D-vy av landmärket kommer den att vara tillgänglig i det här avsnittet.

Google säger att 3D Immersive View är designad för att hjälpa turister genom att tillhandahålla en fågelperspektiv över området som referens, utan att bilden är för avlägsen, som en satellitbild.

I 3D kan användare förhandsgranska landmärket i dess naturliga omgivning och jämföra det lättare med vad de ser på marken.

Men för många kommer 3D Immersive View att erbjuda en chans att göra lite uppslukande digital sightseeing, där de inte har möjlighet att resa, men ändå skulle vilja lära sig om en destination som finns på deras bucket list.

En annan funktion som rullas ut till Google Maps är ett cykelnavigeringsalternativ, som ger detaljerad ruttinformation inklusive trafikförhållanden, lutningar, vägtyper, konstruktionsinformation och trappor. Cykelcyklister kommer också att kunna jämföra rutterna och se var flaskhalsarna finns, för att kunna välja en snabbare väg till önskad destination.

Slutligen lägger Google till en funktion för delningsmeddelanden, så att användare kan ge råd till andra i deras sällskap när de kommer till en viss plats. Det är ungefär som Apples Hitta mina vänner-funktion, där varje person måste anmäla sig för att följas och dela sin plats. Delningen är tidskänslig och är e-post- och appdriven, så när en händelse väl är klar kan delingen inaktiveras med ett enkelt tryck, eftersom det inte längre är nödvändigt att följa alla andra.

3D Immersive View och Cycling Navigation kommer att rullas ut till olika städer under de kommande månaderna, med mer detaljerade 3D-bilder och information som läggs till med tiden. Delningsmeddelanden bör vara tillgängliga nu, med användare som måste välja att aktivera funktionen bland de i gruppen som delar sina platser.

.

Loading...