Fotografens konceptuelle serie ligner surrealistiske malerier

For at undslippe livets verdslige realiteter, konceptuel fotograf Kylli Sparre har skabt alternative verdener fyldt med bevægelse, surrealisme og sindsro.

Sparres arbejde har elementer af begge dele surrealisme og impressionismeog hun blander dem sammen med fotografi på en unik måde.

Den meditative proces af konceptuelt arbejde

Sparre, der har base i Tallinn, Estland, begyndte sin kunstneriske karriere med naturfotografering og gik derefter gradvist videre til konceptuelt arbejde. Hendes billeder er blevet vist og offentliggjort verden over, og mange priser har rost Sparres unikke perspektiv.

“Da jeg blev mere fortrolig med konceptuel fotografering, indså jeg, at det er langt mere fleksibelt for mig end nogen anden udtryksmåde, og det føltes meget personligt for mig, så det trak mig virkelig ind,” fortæller Sparre. PetaPixel.

“Gennem konceptuel fotografering kan jeg udtrykke mig med mindre angst og mindre frygt for at tage fejl,” fortsætter hun. “Det giver mig denne mærkelige balance mellem at være i kontrol og give slip på kontrollen på samme tid.”

Selvom værket er lavet til offentligheden, kan det også føles som en dybt personlig proces. På en måde skaber Sparre et sted, hvor hun kan føle og opleve livet anderledes end virkeligheden – “hvor alt ikke er så praktisk og logisk.”

Hun trækker også elementer ind fra sin baggrund inden for dans, hvor bevægelse spiller en vigtig rolle. Frem for alt formidler Sparres arbejde fred.

Det hele starter med tegnebrættet

Sparres kreative ideer kommer sjældent eller aldrig fra hverdagen, som hun mener “sommetider kan føles utrolig materialistisk.” I stedet leder hun efter ideer, der føles som “små flugter.” Processen er lige så utraditionel og kunstnerisk som hendes billeder, der ofte ligner drømmende malerier end fotografier.

“Hvis et billede virkelig bliver godt, har det den effekt,” forklarer hun. “Jeg kan dog ikke tvinge det; det skal bare fungere på en eller anden måde.”

På den mere praktiske side udvikler hun ofte sine ideer ved at skitsere og tegne dem for at hjælpe med at give mening om konceptet, og hvordan det kan opnås. Samtidig levner hun masser af plads til forsøg og fejl.

“Den største udfordring for mig er at komme mig igennem de punkter, hvor jeg har en tendens til at sidde fast,” siger Sparre. “Jeg har en tendens til at miste håbet nogle gange, når billedet virkelig ikke ser ud til at blive levende overhovedet. Nogle gange, når jeg kommer igennem det punkt, bliver jeg måske virkelig overrasket og glad for, at jeg ikke gav op.”

“Men på andre tidspunkter ville jeg ønske, at jeg bare havde forladt det,” fortsætter hun. “Så når jeg sidder fast, kan jeg ikke være sikker på, om jeg sidder fast, fordi det er virkelig slemt, eller jeg sidder bare fast.”

At navigere i denne fase af den kreative proces er svært for Sparre, men når hun først har overvundet det, er resultaterne det værd.

“Gennem min fotografering følte jeg, at jeg kan nå ud til andre mennesker – selvom jeg ikke kender dem – og skabe en reel forbindelse,” siger Sparre. »Det er selvfølgelig ikke alle, der reagerer på mit arbejde, men det er der folk, der gør. Og jeg er taknemmelig for disse forbindelser.”

Mere af Sparres arbejde kan findes på hende internet side og Instagram.


Billedkreditering: Fotos af Kylli Sparre.

.

Loading...