Fotograf laver DIY-teleskop for at tage utrolige billeder af månen

Teleskop og eksempel

En fotograf har brugt sin 3D-printer til at skabe et imponerende 900 mm reflektorteleskop, der er så nemt at sætte sammen, at “det er som at samle møbler fra IKEA.”

Designet, som Jonathan Kissner omtaler som “Hadley”, har en 114/900 mm reflektor med et sfærisk primærspejl, der er anbragt i hovedsageligt 3D-printede dele.

Kissner siger også, at hans Hadley-teleskop kan fungere dobbelt som et terrestrisk kikkert til at se dyreliv og endda som et langsomt f/8-zoomobjektiv til fotografering.

Optagelse af billeder gennem DIY-teleskopet

Kissner tager billeder gennem teleskopet med en Google Pixel 4a mobiltelefon. For at bekæmpe den atmosfæriske turbulens, der forårsager kaos på billeder med lang eksponering, valgte han at optage en video med 60 billeder i sekundet.

“Enhver given ramme var værre end det, vi ville se ved okularet,” fortæller Kissner til PetaPixel. “Vores hjerne gør en masse arbejde med at give mening ud fra et støjende billede og sammensætte i farten. Denne proces, kaldet ‘lucky imaging’, kan give resultater langt ud over, hvad øjet ser, men dette kræver bedre data.

“Til sidst vil jeg bruge et astrocam med de 3D-printede teleskoper, men et skridt ad gangen.”

Når først de er gemt, importerer Kissner de videoer, han optager, til en app kaldet Planetary Imaging Preprocessor (PPIP) og justerer dem derefter med en anden kaldet Registax. Begge er freeware tilgængelige online. Så, efter lidt mere billedbehandling ved hjælp af GIMP, og han ender med et brugbart billede, der er værdigt at dele online.

Kissner håber at have et kameratilbehør designet til fremtidig brug. Han har også et andet teleskopdesign på sit websted samt en fokuser og en newtonsk spejlcelle til et reflektorteleskop.

Oprettelse af DIY-teleskopet

Kissner besluttede at skabe sit gør-det-selv-teleskop på grund af overfloden af, hvad han kalder “hobby killer”-skoper i intervallet $100 til $200, som er svære at bruge med slidte dele.

“Det er mit håb, at flere mennesker ved at frigive dette vil finde en åben dør til planetobservation og astrofotografering på begynderniveau,” skrev Kissner på sin Printables byggelog.

Hadley er faktisk hans andet forsøg på at 3D-printe et brugbart teleskop. Hans første var mere en stifinder til at forfine sit design. Det omfang var meget større, da det var et 152/1300 mm stort rødt reflektorteleskop, som Kissner indrømmer var meget svært at bygge. Men med erfaringerne fra det design, var han i stand til at skabe et universelt design, der var både tilgængeligt og praktisk, samtidig med at det var nemt at kopiere.

Det grundlæggende design er centreret omkring dele, der er printet på en standard FDM 3D-printer. Hver model er blevet placeret i sin stærkeste orientering og uden behov for spildbare understøtninger, som kan tilføje tid og omkostninger til printene. Der er i alt 27 forskellige dele til 3D-print. Designet bruger også en slags skrue (i varierende længder) og møtrikker for at holde tingene enkle, og ifølge Kissner fungerer enten metriske eller kejserlige.

Den største udfordring for Kissner var selve spejlet. Et traditionelt parabolsk spejl fundet i store teleskoparrays ville have været uoverkommeligt dyrt for et teleskop af denne størrelse. Men Kissner fandt ud af, at med den brændvidde, han gik efter og dens forhold, var et sfærisk spejl en mere omkostningseffektiv stand-in. Kissner opdagede også i sin forskning, at mange kommercielt byggede skoper indgår et lignende kompromis.

Kissner var i stand til at finde spejlsæt til et 114/900 mm sfærisk primært og elliptisk sekundært par på eBay eller AliExpress for omkring $20, selvom han sagde, at dette er udsat for udsving. Der er også en liste for et lignende spejlsæt på Amazon. Læg dertil $100 i trykmaterialer og andre dele, plus et godt sæt okularer til $50, og du har et ret effektivt teleskop til under $200.

En komplet liste over dele og planer for bygning af teleskopet er tilgængelig på Printables.

Designet egner sig også til tilpasninger, med tilføjelse af starburst-effekter, herunder seks pigge-stilen i den nye James Webb teleskopHubble-rumteleskopets fire pigge-stil eller endda et diffraktionsspidsfrit look.


Billedkreditering: Alle fotos af Jonathan Kissner.

.

Loading...