En närmare titt på kapseln gör rymdfototurism till en verklighet

Space Perspective Capsule

Rymdperspektivföretaget som vill tillåta fototurism högt upp i jordens stratosfär via en jätte ballonghar avslöjat designen bakom kapseln som innehåller dess lyxiga lounge.

Företaget säger att tack vare sin patentsökta kapseldesign är rymdresor på väg att bli säkrare, bekvämare och “ännu mer spännande.” Den nya rymdskeppet Neptune-kapseln är nu i produktion vid företagets anläggning nära dess operationscenter vid NASA:s Kennedy Space Center, Florida.

Space Perspective Capsule

När Space Perspective tillkännagav sina ansträngningar för rymdballonger i april, sa det att det skulle skicka turister in i stratosfären i en långsam, två timmar lång uppstigning ombord på en klimatkontrollerad, trycksatt kapsel fäst vid företagets gigantiska SpaceBalloon.

Då tillhandahöll företaget bara några få renderingar av kapselns design, men idag har det avslöjat fler detaljer om hur turister snart kommer att kunna ta sina egna bilder av jordens krökning från bekvämligheten av ett lyxigt utrymme pod.

Space Perspective Capsule

Space Perspective säger att designen av kapseln ökar dess säkerhet, maximerar komforten, förbättrar passagerarupplevelsen och innehåller nya funktioner som en “banbrytande sfärisk design” för att rymma en rymligare interiör med mer takhöjd.

Rymdloungen har också en förbättrad och patentsökt “stänkkon” för en mjuk och säker landning efter att resan avslutats – efter att ballongen stannat på höjden i två timmar sjunker den sedan ner under loppet av ytterligare två timmar och landar i havet , vid vilken tidpunkt ett skepp kommer att hämta passagerarna, kapseln och SpaceBalloon.

Space Perspective säger att 360-graders fönsterarrangemanget inte bara kommer att vara det största någonsin att flyga till kanten av rymden (och ge stora möjligheter för fotografering), de är reflekterande belagda för att begränsa solvinsten och hålla interiören bekväm och sval. Längs dessa linjer har kapseln också ett separat patentsökt termiskt kontrollsystem.

Space Perspective Capsule
Space Perspectives Taber MacCallum (vänster), grundare och co-VD, och Peter Tinkham (höger), tillverkningsspecialist, i testlabbet, inspekterar en del av kolkompositexteriören tillverkad för rymdskeppet Neptune.

“Rymdresor presenterar en ny värld av spännande utmaningar och kreativt tänkande. Som designspecialister har vi integrerat reseupplevelsen och estetiken – från takhöjd och grupper av upptäcktsresande som kan röra sig bekvämt inom rymdskeppet Neptune från stol till toalett till bar – till, naturligtvis, maximera vyerna en gång i livet, ” säger Dan Window och Isabella Trani – världsexperter inom design av premiumtransportsystem och nu Space Perspective designledare – säger.

Space Perspective Capsule

“De banbrytande 360-gradersfönstren kommer att åtföljas av satellitbilder och 360-graderskameror för att zooma in och ut på den otroliga utsikten. Vi har nu också en exteriör estetik som är lika kraftfull som interiören avslöjade i april – ingenjörsteamet har levererat ett oöverträffat resultat i förhållande till prestanda och säkerhet.”

Utöver de nya närbilderna av kapselns utsida, har Space Perspective även lagt till några ytterligare invändiga renderingar:

Space Perspective Capsule

Space Perspective Capsule

Space Perspective Capsule

Space Perspective Capsule

Space Perspective Capsule

Space Perspective säger att man aktivt har börjat tillverka kapslarna eftersom resor till stratosfären redan har visat sig populära. Företaget säger att det har sålt 900 av de 125 000 $ biljetter hittills och kommersiella flygningar är inriktade på att börja i slutet av 2024. Företaget tar aktivt emot reservationer för 2025 och framåt.


Bildkrediter: Rymdperspektiv

.

Loading...