BMX-cyklist fångade bland glödande moln av eldflugor

Sportfotograf Robert Snow fångade Flatland BMX-pionjären och Red Bull-atleten Terry Adams när han utförde tricks i skogsmarker medan han upplystes av ljuset från glödande eldflugor.

Extremsport och eldflugor

Snow började sin karriär inom sportfotografering på college och fångade sina vänner som surfade professionellt. Sedan dess har Snow arbetat med många varumärken och idrottare inom olika sporter.

“En av de saker jag älskar mest med sportfotografering är skönheten i de ögonblick som sker så snabbt, men när den stoppas med en stillbildsram blir atletiskheten verkligen uppskattad”, säger han PetaPixel.

Detsamma gällde för hans fotografering med Adams, en guldmedaljör för X Games, där de bästa atleterna tävlar i extremsporter. Efter att ha sett en bild på eldflugor för några år sedan visste Snow att han ville skapa något som kombinerar sport och eldflugor, vilket är hur hans fotoprojekt med Red Bull uppstod.

Terry Adams poserar för ett porträtt i East Tennessee, USA den 11 juni 2022. // Robert Snow / Red Bull Content Pool

“Teamet på Red Bull hjälpte till att underlätta det genom att spika fast ett koncept, en idrottare och en plats,” förklarar Snow. “Många människor bakom kulisserna fick det här att hända. Det här var inte första gången jag filmade för Red Bull, de har varit kund sedan 2010 och jag är en ambassadör för Red Bull Photography.”

Adams var lika glad över att vara en del av projektet.

“Det finns lite mystik i Flatland BMX, och detsamma gäller för eldflugorna,” säger han. “Du behöver inte heller känna till vetenskapen bakom för att veta att du tittar på något speciellt.”

Hitta rätt fotograferingsplats

Att arbeta med den naturliga världen har sina överväganden – Snow och Red Bull-teamet var tvungna att identifiera platser där de kunde fånga eldflugorna utan att störa dem. Samtidigt garanterade inte bara att hitta en bra skjutplats fylld med eldflugor att de kommer att vara där senare under skottnatten.

Teamet byggde en plattform på befintliga vägar bredvid områden av intresse

Miljöförändringar, som temperatur, regn och ljus, inklusive månsken, kan alla påverka eldflugor. Vid ett tillfälle, när natten var väl igång, var bara några få eldflugor synliga, vilket ökade Snows oro. Som tur var dök ett molntäcke upp, vilket gjorde månen mörkare, vilket i sin tur uppmuntrade eldflugorna att lysa upp.

Terry Adams rider bland eldflugorna i East Tennessee, USA den 12 juni 2022. // Robert Snow / Red Bull Content Pool
Robert Snow / Red Bull Content Pool
Robert Snow / Red Bull Content Pool
Terry Adams poserar för ett porträtt bland eldflugorna i East Tennessee, USA den 10 juni 2022. // Robert Snow / Red Bull Content Pool
Robert Snow / Red Bull Content Pool
Robert Snow / Red Bull Content Pool
Robert Snow / Red Bull Content Pool

“Terry var ett riktigt proffs, vi hade ett begränsat tidsfönster för att fotografera hans action och kunde inte flytta kamerorna när vi väl hade ställt in vinklarna”, säger Snow. “Han spikade sin handling och landade ett av de svåraste tricken i Flatland BMX under fotograferingen.”

Mer av Snows verk finns på hans hemsida och Instagram.


Bildkrediter: Foton av Robert Snow/Red Bull Content Pool.

.

Loading...