14 bästa gratis fotoredigerare online 2022

Vill du göra grundläggande justeringar av foton utan att behöva betala en massa pengar för bildredigeringsprogram? Det finns ett stort antal fotoredigerare online idag som kan användas helt gratis i din webbläsare.

Om du undrar vilka de bästa alternativen är för dina fotoredigeringsbehov, har vi samlat de bästa gratis fotoredigerarna online som inte kräver någon form av nedladdning av programvara.

Läs vidare för att lära dig våra val och funktionerna och styrkorna hos varje webbapp – den du behöver kommer definitivt att finnas bland dem!

Gratis Online Photo Editor Index

1. Canva

Medan du kan betala för en premiumversion av Canva, gratisutgåvan har flera funktioner som kan hjälpa dig att förbättra utseendet på dina bilder. Du kan använda verktyget för att ändra ljusstyrkan på dina bilder, tillsammans med att justera kontrasten och mättnaden efter behov.

När du använder gratisversionen av Canvas redigeringsprogram kan du förutom beskärning med mera även lägga till filter på dina bilder. Om du vill använda sociala medier för att öka din onlinenärvaro kan du lägga till dina foton i design och andra trevligheter.

För att använda gratisversionen av Canva måste du registrera dig för ett konto. Du kommer att ha tillgång till alla funktioner som inte har en “PRO” vattenstämpel eller något liknande.

2. Pixlr

Om du vill ha en fotoredigerare online som inte kräver att du registrerar dig för ett konto kan Pixlr fungera bättre för dig (även om du fortfarande kan registrera dig om du vill). Verktyget har olika gratisfunktioner; om du vill ändra dina bilder kommer du förmodligen att använda Pixlr E-redigeraren.

När du använder gratisversionen av Pixlr, kan du enkelt ändra storlek på dina bilder utan alltför mycket krångel. Verktyget låter dig också ta bort fläckar och andra oönskade motiv från din bild, tillsammans med att ersätta färger i områden du känner dig nödvändig.

Pixlr låter dig också sudda ut delar av din bild som du vill, förutom att skapa en “Bokeh”-effekt och mycket mer.

3. Fotor

Fotor är ett fotoredigeringsverktyg online som låter dig registrera dig, men du kan fortfarande använda det om du väljer att inte göra det. Du kanske tycker att annonserna är lite irriterande med gratisversionen, men verktyget är idealiskt för enkla redigeringar om du kan se förbi det.

Med Fotor kan du lägga till många filter till dina bilder. Du kan också lägga till olika effekter, såsom linsutstrålning och färgstänk. Och om du vill beskära din bild kan du göra det på fri hand eller genom att använda en av de förutbestämda dimensionerna.

Du kan också använda Fotor för att lägga till eller ta bort exponering, tillsammans med att göra samma sak för högdagrar, kontrast, skuggor och andra justeringar. Om du vill redigera flera bilder på en gång kan du använda en batchredigeringsfunktion för att göra det.

4. PicsArt

PicsArt är ett enkelt verktyg som kan hjälpa dig att redigera foton och videor utan att behöva lära dig hur man använder komplicerad programvara. Du kan använda programvaran för att blanda delar av din bild, tillsammans med att lägga till effekter som brus och högt dynamiskt omfång (HDR). PicsArt låter dig också lägga till fler konstnärliga redigeringar om du vill få din bild att se mer ut som en målning.

När du använder PicsArt kan du också ändra nyans, mättnad och temperatur med hjälp av tre skjutreglage. Du kan också lägga till eller ta bort skärpa, ändra ljusstyrkan på din bild och mycket mer.

Om du har vissa delar av din bild som du vill ta bort kan du enkelt använda verktyget Radera för att göra det. För att använda PicsArt måste du registrera dig för ett konto i förväg.

5. BeFunky

BeFunky är en av de mest kraftfulla online-lösningarna för fotoredigering på vår lista. När du använder gratisversionen får du tillgång till flera bildredigeringsverktyg som att sudda ut kanterna och mjuka upp bilden.

Om du vill fixa specifika delar av ditt foto kan du också använda funktioner som minskning av röda ögon för att göra det. Och som du kan förvänta dig av en bildredigerare har du möjlighet att beskära, ändra storlek och rotera din bild samtidigt som du ökar eller minskar exponeringen.

BeFunky ger dig också möjligheten att lägga till ramar till din bild, med flera knäppa stilar tillgängliga. Utöver det kan du lägga överlägg och diverse andra saker på din bild.

6. Fotopea

Photopea är en enkel bildredigerare online som hjälper dig att retuschera dina bilder när du känner att det är nödvändigt. Dess funktioner är mer avancerade än många av verktygen du hittar på den här listan, och dess gränssnitt kommer – om du har använt det tidigare – förmodligen att påminna dig lite om Adobe Photoshop.

Med Photopea kan du automatiskt ändra toner, färger och kontrast med ett klick på en enda knapp. Du kan också minska färgerna i din bild om du känner att det är nödvändigt, samtidigt som du klona delar av bilden.

Photopea ger dig också chansen att ändra storlek på din bild, tillsammans med att lägga till filter och ändra nyans och mättnad. Dessutom kan du komma åt kurvor på bilden och göra ändringar i just detta område. Om du letar efter ett heltäckande alternativ till betald fotoredigeringsprogram, är Photopea utan tvekan det bästa alternativet.

7. MockoFUN

Du måste registrera dig för ett konto att använda MockoFUN, men att göra det är enkelt. Du kan registrera dig med ditt Google-konto, vilket kommer att spara lite tid jämfört med andra sätt att göra det. När du har skapat en profil har du tillgång till ett urval av verktyg som förbättrar hur dina bilder ser ut och känns.

Jämfört med några av de andra tjänsterna vi har nämnt är MockoFUN bättre för att skapa design med dina bilder än att göra omfattande redigeringar. Du kan ändra storlek på dina bilder på olika sätt, inklusive för Instagram-inlägg och andra sociala mediekanaler.

MockoFUN låter dig också använda avdelare i ditt innehåll, tillsammans med generering av infografik, bildspelspresentationer och mer.

8. VistaCreate

Om du vill prova ett alternativ till Canva, VistaCreate är en bra utgångspunkt. Med VistaCreate har du massor av alternativ för att redigera dina bilder inklusive möjligheten att öka eller minska bildens opacitet. Och om du känner för att ändra färgerna på din bild som helhet kan du göra det genom att klicka på alternativet Bildfärger.

VistaCreate gör det också möjligt för användare att lägga till gränser till sina skapelser, tillsammans med att ändra storlek på bilder för plattformar som Instagram. Utöver det kan du fästa ett av flera filter på din bild och justera färgtonen och mättnaden på dina foton.

När du använder VistaCreate kan du även lägga till vinjettering till dina bilder och leka med kontrasten samtidigt som du animerar dina bilder och gör flera andra saker. Du måste registrera dig för ett konto innan du använder plattformen, men det tar inte lång tid att göra det.

9. Stencil

Stencil är ett populärt verktyg för bildredigering och grafisk design online som har flera gratisfunktioner som är värda att dra nytta av. Du kan lägga till olika filter till dina bilder, allt från futuristiska till att få ett mer äldre utseende. Verktyget låter dig också vända din bild horisontellt och vertikalt.

Du kan också använda Stencil för att göra dina foton mörkare (om du känner att det är nödvändigt) tillsammans med ljusare när det är mer av ett krav istället. Om du vill lägga till text till din bild har du också möjlighet att göra det.

Stencil låter dig också lägga till ikoner till dina bilder, förutom att använda en av flera mallar för att hjälpa dig använda din bild som en del av ett varumärkesprojekt. Du måste registrera dig för ett Stencil-konto innan du kan använda plattformen, och det är värt att komma ihåg att du kan spara upp till 10 bilder per månad med gratisversionen.

10. Redigera.foto

Om du vill ha en fotoredigerare med relativt avancerade funktioner för att justera dina bilder, Redigera Foto är ett praktiskt fritt val som fungerar i din webbläsare. Du kan enkelt justera klarheten och mättnaden från fliken Finetune, som också är där du hittar verktyg för att ändra temperatur, exponering och mer.

Edit.photo tillåter också användare att lägga till olika filter, med ett brett urval av både färg och monokroma val. Du kan också göra delar av fotot suddiga om du känner att det är nödvändigt att göra det, tillsammans med att ändra storlek som du känner är nödvändigt.

För att använda Edit.photo behöver du inte registrera dig för ett konto. Allt du behöver göra är att ladda upp bilden du vill redigera till webbplatsen innan du påbörjar din redigeringsprocess och exporterar till din enhet.

11. Online-bildredigerare

Online-bildredigerare är en användarvänlig fotoredigerare som låter dig ladda upp och redigera bilder utan att registrera dig för ett konto. Du kan använda flera grundläggande verktyg, som att runda hörnen på ditt foto. Plattformen är också användbar för att lägga till en ram, beskärning och mer.

Om du vill använda mer avancerade funktioner kan du göra det genom att klicka på fliken Avancerat. Här har du möjlighet att klippa ut former och lägga över din bild förutom att konvertera den till ett annat filformat och mer.

Online-Image-Editor låter dig också förvandla din bild till en animation och lägga till ikoner som kommer att flimra på ditt foto.

12. Bildredigerare

Bildredigerare gör i stort sett vad det står på burken: Det gör att du kan redigera dina bilder. Du behöver inte registrera dig för ett konto innan du använder plattformen, och du kan utföra flera grundläggande funktioner när du använder funktionen.

Verktyget Bildredigerare låter dig enkelt beskära och ändra storlek på dina foton, och du kan också helt ändra orienteringen på dina bilder om du vill. Precis som de andra bildredigeringslösningarna online som vi redan har nämnt, kan du använda Picture Editor för att lägga till filter till dina foton – ge dem det utseende du vill ha.

Om du vill lägga till text och former till dina bilder kan du enkelt göra det från bildredigerarens gränssnitt. Du kan också “försköna” dina bilder, tillsammans med att göra avatarer och mer.

13. Flickr

Ända sedan det grundades 2004, Flickr har varit ett känt namn inom fotografivärlden. Och medan många användare har valt andra plattformar som Instagram och Twitter, är det fortfarande ett utmärkt ställe att dela dina bilder. Men visste du att du också kan använda dess kostnadsfria fotoredigeringsverktyg online?

Flickrs fotoredigerare har flera funktioner du kan använda, inklusive flera filter som kan ge din bild mer av det utseende du önskar. Om du gör det kan du också behålla ett konsekvent tema i ditt flöde när andra klickar sig fram för att se ditt arbete.

Flickrs fotoredigeringslösning ger dig också möjlighet att justera bildens ljusstyrka, tillsammans med att lägga till och minska gamma. Dessutom kan du justera vita, svarta, exponering och så vidare.

För att använda Flickrs fotoredigeringsverktyg måste du ha ett konto. När du har registrerat dig för en, måste du ladda upp bilden du vill redigera.

14. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop är ett av de mest kända fotoredigeringsverktygen, och det har flera funktioner som kan hjälpa dig att få dina bilder att se professionella ut. Och på senare år har det blivit mycket mer tillgängligt för massorna än vad som tidigare varit fallet.

I skrivande stund i juli 2022 har Adobe gjort Photoshopping på din webbläsare gratis om du bor i Kanada. Med tiden planerar företaget att rulla ut programvaran till andra regioner. Beroende på var du bor kan du kanske komma åt betaversionen från din Google Chrome-webbläsare.

Kraftfull fotoredigering gratis

Även om branschstandardiserade fotoredigeringsprogram som Adobe Photoshop och Adobe Lightroom är väl värda investeringen, gör du inte behöver ett betalverktyg för fotoredigering om du bara har börjat och bara letar efter grundläggande redigeringsfunktioner. Du hittar flera onlineverktyg som inte kostar dig ett öre att använda, och – som mest – kommer att kräva att du registrerar dig för ett konto.

Visst, du kommer förmodligen inte att få de djupgående redigeringarna som betald programvara hjälper dig med, men alla funktioner och verktyg mest människors behov kan nu hittas genom gratis fotoredigerare online, och klyftan mellan världarna fortsätter att minska för varje år.

.

Loading...